Nyt

Snaphanen, der er på benene igen efter alvorlig sygdom, skal inden længe i retten for at have linket til den meget omtalte Marokko-video, og Uwe Max Jensen er nu også anklaget for at have bragt et billede af Samuel Patys afhuggede hoved. Jeg ser ud til at være gået fri i begge sager, formentligt på grund af tilfældigheder.

Det er dog ikke kun bloggende dokumentarister, der risikerer retssager. Tidligere på ugen anholdt PET fjorten personer under en koordineret anti-terroraktion i Holbæk og Roskilde, hvad angiveligt er en aflægger af en tysk terroraktion. To syriske brødre er anholdt i en sag om Islamisk Stat-sympatisører, der har indkøbt ‘flere kilo kemikalier, blandt andet svovl’ med henblik på bombebygning. Der er blandt andet fundet en koran, hvor “… et afsnit, omhandlede kamp mod ‘de vantro’, var understreget”. Forbind selv punkterne.

Her lidt om Munkebo-terrorsagen, der rulles ud i disse dage. Fra Fyens Amtsavis – Terrortiltalt gemte grusomme videoer fra Islamisk Stat i hemmelig internet-gruppe (kræver login).

“Afhuggede hoveder på stokke eller rullende hen ad den krigshærgede gades rester af asfalt. Henrettelser ved at få halsen skåret over. Angreb i vestlige hovedstæder. Lemlæstede lig af børn og voksne. Alt sammen med en høj mandesang a cappella med lovprisninger af Allah, kalifatet, Islamisk Stat, og sejren over de vantro.

Var nogen ud på eftermiddagen ved at falde i søvn under en terrorsag ved Retten i Odense ved anklagerens gennemgang af en 30-årig terrortiltalt fynsk mands mailkorrespondence, vågnede de brat op, da der blev vist en halv snes videoer af den blodigste slags fra Islamisk Stat.

… Det var den ucensurerede propaganda fra Islamisk Stats aktioner, angreb på kalifatets modstandere, krigsscener i Mellemøsten og voldsomme autentiske billeder fra terrorangreb i blandt andet Europa. Undervejs blev der lovet hævn over vantro, kristne, jøder, kurdere, udenlandske styrker i Syrien og Irak og selv arabiske landes regeringer, mens afhuggede hoveder rullede, og mænd på knæ bedende for deres liv blev skudt på klos hold.

En Osama bin Laden-lignende type med sværd i bæltet og en stabel koraner ved sin side opfordrede på perfekt engelsk til hellig krig, mens en anden video med et lydinferno af skyderier, eksplosioner, angreb og halshugninger opfordrede til at gå i kamp, uanset hvor man befinder sig.

Anklageren brugte en stor del af retsdagen på at dokumentere bøger som ‘The Mobile Bomb’ med konkrete råd om, hvordan man undgår myndighedernes sporing efter et bombeangreb. Dertil var der 1473 sider om antiguerilla-operationer, 251 sider om kidnapninger, rekrutteringer og våbenoperationer med en forside præget af angrebet på World Trade Center i New York i 2001, og bogen ‘Terror Franchise’ med anvisninger på blandt andet giftdrab.”

“Først vidste gårdejeren intet om noget, men senere indrømmede han, at den anholdte var hans svigersøn, en 29-årig mand fra Gambia, der kom til Danmark for seks år siden. Datteren var i medierne for ti år siden, da hun havde fundet et smuthul i reglerne der gjorde det muligt for hende at at få familiesammenført sin daværende ugandiske mand. Privat er hun socialrådgiver i Odense Kommune, sågar i ‘Integrationsenheden’.” (Uriasposten, 2019)

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag