Kommentar

I Tyskland demonstrerer folk for klimaet eller mod AfD, men når en islamist dræber en politimand, er der ingen demonstration mod islamisme, skriver den tyske journalist Gunnar Schupelius i B.Z.

Den 25-årige afghaner Suleiman A.’s brutale knivangreb på den 29-årige politimand Rouven L. har chokeret den tyske offentlighed, og politikerne har udsendt et hav af provokerende udtalelser.

De tyske myndigheder er tilbageholdende med at sige, at motivet er islamistisk, måske for at undgå, at folk hæver stemmen mod islamismen, når den af og til bliver filmet i aktion.

Men Schupelius hænger klokken på katten:

Suleiman har boet i Tyskland siden 2014. Han bærer fundamentalisternes skæg, som ikke er blevet trimmet. Han ser ud til at være blevet radikaliseret på internettet eller i en moské. Han har sluttet sig til et morderisk fællesskab af islamister, som dræber jøder, kristne og frafaldne muslimer over hele verden, og som arbejder for et islamisk diktatur som det i Afghanistan.

ANNONSE

Afghaneren er ikke den eneste, der er morderisk på islams vegne.

I Mannheim i fredags ville afghanske Suleiman A. (25) dræbe så mange mennesker som muligt. En radikal muslimsk prædikant roste morderen på TikTok-platformen: “Digga, jeg sværger ved Allah, denne dreng er min rollemodel. Han stikker endda politimanden i halsen.”

Det viste sig, at den 25-årige allerede havde sendt faresignaler ud:

Suleiman A. boede sammen med sin kone og to børn i Heppenheim i Hessen (Bergstrasse, Odenwald). “Mine kolleger var der og ville tale med hans kone, men hun var forsvundet. En nabo sagde om Suleiman A.: “Han var ikke særlig bemærkelsesværdig. Men for nylig, for omkring et år siden, lagde jeg mærke til, at han havde ændret sig. Han plejede at være hjælpsom, men så blev han pludselig koldere. Han var pludselig mere tilbagetrukket og også mere aggressiv.”

Radikal islam er en dødelig fare, men den bliver behandlet med fløjlshandsker, hvilket gør den endnu farligere, siger Schupelius. “Det er meget nemmere at demonstrere mod dem, der blev filmet, mens de råbte ›væk med udlændinge‹ på ferieøen Sylt.
“Der tales meget om at beskytte ›demokratiet‹, men det beskyttes aldrig mod de største trusler.

I stedet bliver »mangfoldighed« fortsat fremhævet. Efter politimandens død sagde Mannheims borgmester Christian Specht (CDU):

“Jeg beder jer alle sammen: Lad os stoppe op over for denne tragiske udvikling og arbejde sammen om at forene vores bysamfund i al dets mangfoldighed og undgå enhver form for splittelse!”

Godt forsøgt, Specht. Men dit land og resten af Vesteuropa har været splittet under hele indvandringsrevolutionen, og erfaringen viser, at der ikke er nogen enhed i den berømte mangfoldighed.

ANNONSE