Tavle

Det er en ugen siden, at Stram Kurs demonstrerede foran Den Franske Ambassade på Kongens Nytorv i København til ære for den terrormyrdede franske skolelærer Samuel Paty. Nu efterligner nogen af ytringsfrihedens lidt mindre aktører – Niels Ivar Larsen, Jacob Mchangama og Fri Debat – Stram Kurs’ initiativ.

Søndag 25. november 2020 fra klokken 15.30 demonstrerer de pågældende, der i denne sammenhæng kalder sig Gruppen Paty, “til ære for Samuel Paty og for ytringsfriheden”.

Gruppen Paty skriver på Facebook:

“Den franske skolelærer Samuel Paty blev myrdet fredag den 16. oktober 2020, da en person (muslimske Abdullakh Anzorov, red.) skar halsen over på ham. Mordet var en reaktion på, at skolelæreren havde fremvist tegninger af Muhammed i sin undervisning (blandt andet en tegning af Muhammeds røvhul – se længere nede på siden, red.).
Både i Frankrig og i Danmark har der efterfølgende været en aktiv debat om undervisning, skolens formål og ytringsfrihed (og en demonstration foran Den Franske Ambassade arrangeret af Stram Kurs lørdag i sidste uge, red.).

Søndag 25. oktober 2020 klokken 15.30 (vintertid) på Christiansborgs Slotsplads vil Samuel Paty blive æret med taler for ham og ytringsfriheden. De inviterede talere repræsenterer jura, elever, skolen og staten.
Efter talerne går forsamlingen, med fakler, til Kongens Nytorv, hvor der foran Den Franske Ambassade vil blive holdt ét minuts stilhed til ære for Samuel Paty og til fælles eftertænksomhed.

PROGRAM

15.30 Velkomst ved konferencier
15.35 Gennemgang af Covid-19 tiltag
15.40-16.40 Taler ved:
– Jacob Mchangama, Direktør i tænketanken Justitia
– Stefan Hermann, Rektor ved Københavns Professionshøjskole


16.45 Afgang mod Kongens Nytorv
17.10 Ankomst Den franske ambassade, Kongens Nytorv
17.15 Signal om ét minuts stilhed
17.20 Sang ved mezzosopran Andrea Pellegrini, hvilket markerer begivenhedens ophør
Talerækken opdateres løbende i takt med endeligt tilsagn.

COVID 19-TILTAG

Alle opfordres til at bære mundbind, holde afstand og bruge afstands-badge, som udleveres på apoteket, hvis man hører til en særligt udsat gruppe.
Der er et særligt område til højre for scenen afmærket til personer, der er i risikogruppen, og her opfordres alle til at holde yderligere stor afstand (to meter).
Alle med symptomer bedes blive hjemme.

ANNONSE