Dag: 23. marts 2024

– Flere end tidligere dør. Relativt unge mennesker falder om og dør, uden varsel. I mine 30 år i faget har jeg aldrig oplevet noget lignende. Sådan opsummerer en bedemand, i en by i det centrale Sverige, den aktuelle situation. Vi kan kalde ham Stefan, og han har arbejdet i faget i mere end tredive […]

Les Mer...

Antoon van Dyck (1599–1641). Olje på lerret, 150,3 x 229,2 cm, Indianapolis Museum of Art. Jesu inntog i Jerusalem er beskrevet i alle de fire kanoniske evangelier, her etter Marcus 11, 1-10 (DNB 1930): Og da de kom nær til Jerusalem, til Betfage og Betania ved Oljeberget, sendte han to av sine disipler avsted og […]

Les Mer...

Johann Sebastian Bachs (1685-1750) kantate for Palmesøndag, Himmelskönig, sei willkommen BWV 182, ble komponert i Weimar i 1714, og uroppført den 25. mars samme år. Karl Richter dirigerer Münchener Bach-orchester, og solistene er Anna Reynolds, alt, Peter Schreier, tenor og Theo Adam, bass.

Les Mer...

Demokraterne i USA er ikke længere partiet for arbejdere, de mister støtte blandt sorte og latinoer, og nu forsvinder partiets historiske støtte til Israel. Amerikanske jøder reagerer.

Les Mer...

Nogle EU-ledere udkrystalliserer sig, som ønsker at tage handsken op og gøre løftet om at støtte Ukraine til den bitre ende til mere end bare tomme ord. En af dem er den danske statsminister Mette Frederiksen. Hun er som en jernkansler.

Les Mer...

Det system, som det demokratiske parti – herefter PARTIET – er i fuld gang med at indføre, er ikke til at skelne fra tilstandene i Putins Rusland. Ligesom USA kalder Rusland sig kapitalistisk og demokratisk, men begge steder er det en kapitalisme og et demokrati af en særlig type: Folk har skam lov at drive virksomhed, men inden for de politiske rammer, som Partiet udstikker. Bliver man en trussel mod Partiets magtmonopol, bliver man knust. Det har mange russiske oligarker måttet sande, før de faldt ud ad et vindue eller havnede i fængsel.

Les Mer...