Nyt

Christian Sonesson (M) og flere andre medlemmer af kommunalbestyrelsen i Staffanstorp er mistænkt for groft tjenesteforseelse, efter at kommunen har afvist at tage imod kvoteflygtninge. Nu risikerer politikerne op til seks års fængsel.

Sonesson er kommunalbestyrelsesmedlem og leder af kommunalbestyrelsen.

Emma Adolfsen fra anklagemyndigheden i Södra Skånes siger, at kommunen er mistænkt for at have brudt sin forpligtelse til at tage imod immigranter fra den tredje verden. Sonesson og flere andre politikere i Staffanstorps kommunalbestyrelse er indkaldt til politiafhøring.

– Rent juridisk ved vi i øjeblikket ikke andet, end at alle medlemmer har ret til en offentlig forsvarer, skriver Sonesson i en sms til SVT Skåne.

– Nu skal de personer, der er begrundet mistænkte, høres. Så får vi evaluere ud fra det, der kommer frem. Mistanken er, at beslutningen, der blev truffet, var i strid med loven. Det er min mening, siger Adolfsen til Sydsvenskan</a >.

https://www.document.no/2021/05/22/christian-sonesson-m-en-uvalgin-svensk-politiker/

Baggrunden er, at Staffanstorps kommunalbestyrelse i marts 2022 sagde nej til at tage imod kvoteflygtninge, da de hellere ville prioritere flygtninge fra Ukraine. Dette hævdes at være i strid med den svenske bosættelseslov.

ANNONSE

Noget senere ændrede kommunen sin beslutning. men alligevel mener anklagerne, at de muligvis bør straffes for deres ulydighed.

Sonesson er en populær, men kontroversiel politiker. Tilbage i 2017 fik han en del kritik, da han husede migranter i campingvogne og krævede, at de skulle lære svensk og få deres egen bolig. De, der ikke opfyldte kravene, skulle fratages økonomisk støtte.

Men Staffanstorp er i dag den kommune i Skåne, der har den laveste arbejdsløshed blandt ikke-vestlige, så måske virker den hårde linje?

Køb “Europas mærkelige død” her.

ANNONSE

Mest læst