Nyt

I et brev til de 1800 rektorer i Hessen, som blev sendt den 21. december 2020, advarer undervisnings­ministeriet i den tyske delstat mod at vise Muhammed-tegningerne til skoleklasser.

Ifølge ­ministeriet kan det, at vise Muhammed-karikaturer frem, have en radikaliserende virkning på elever som er farlig, skriver Die Welt.

I brevet hedder det:

«Det at vise Muhammed-karikaturer eller en hvilken som helst anden billedlig fremstilling af profeten Muhammed kan blive tolket som en islamkritisk adfærd som vækker sindsbevægelse, og under visse omstændigheder kan virke radikaliserende og mobiliserende på målgruppen af elever.»

I «individuelle tilfælde» kan dette føre til «politirelevante reaktioner» i form af vold, fortsætter brevet.

Baggrunden for advarslen er naturligvis det bestialske drab den 16. oktober 2020 på den franske lærer Samuel Paty, som havde vist klassen Muhammed-karikaturer mens han underviste om ytringsfrihed. Den tjetjenske terrorist Abdoullakh Anzorov anså fremvisningen som en fornærmelse af profeten.

Som i Frankrig skete der også mange steder i Tyskland en række forstyrrelser af mindehøjtideligheder, som skolerne holdt for Paty i dagene efter Anzorovs ugerning, hvor nogen sågar forsvarede mordet og selv truede med vold.

ANNONSE

Hessens kriminalpoliti har analyseret disse reaktioner som indikationer på mulig risiko. Politiet har videre anbefalet at «deeskalere læringsprocessen» relateret til dette «temakompleks».

Efter denne advarsel fra Hessens undervisnings­ministerium vil ingen lærere vove at vise karikaturtegninger, kommenterer Ruud Koopmans, forfatter til «Islams forfaldne hus» og professor i sociologi og migrationsforskning ved Humboldt-universitetet i Berlin. Dette er at belønne forbrydere, give efter for trusler og håne Samuel Patys minde, mener Koopmans.

Han får støtte af socialantropologen og islameksperten Susanne Schröter, som siger det hele er en «uacceptabel kapitulation for politisk islam».

Simone Fleischmann, som er leder af lærerforbundet i Bayern, oplyser at flere lærere ikke længere vil bruge karikaturtegninger i undervisningen fordi de er bange.

 

ANNONSE