Kommentar

Krigen mellem Hamas og Israel er blevet til en verdenskrig, og de antisemitiske episoder kan være et bud på islamistiske angreb mod jødiske mål over hele verden, frygter den algeriske forfatter og anti-islamist Boualem Sansal.

Europæiske regeringer ved ikke, hvordan de skal forholde sig til den muslimske verden, siger Sansal i et interview med Corriere della Seras Paris-korrespondent Stefano Montefiori.

Den 74-årige forfatter, som er meget læst i Frankrig, fortæller, at han også mærker antisemitismen, ikke fordi han er jøde, men fordi han er kulturelt tæt på jøderne – hvilket ikke er uproblematisk i hans hjemland Algeriet, hvor der næsten ingen jøder er tilbage efter borgerkrigen mellem regeringen og islamistiske oprørsgrupper, der sluttede i 2002.

Corriere della Sera: Er krigen mellem Hamas og Israel ved at sprede sig uden for Mellemøsten, som mange frygtede?

Boualem Sansal: Jeg tror desværre, at vi er havnet i en verdenskrig mellem israelere og palæstinensere. Disse antisemitiske episoder kunne være en varsel om en række islamistiske angreb mod israelere, men også mod jøder generelt, hvor som helst i verden. De vil strejke i Europa, naturligvis i Frankrig, for det er her, de fleste af jøderne på kontinentet bor. Og de vil ramme med moralsk støtte fra lokale antisemitter, som vi allerede ser i aktion i disse dage. Jeg frygter også operationer mod jøder i USA, som vil have en meget stærk symbolsk magt. Det er en verdenskrig, for den kommer til at udspille sig over hele verden, som du kan se.
Europæerne har ikke forstået, hvad der sker, mener Sansal og tilføjer, at de har brug for tid til at forstå, at det handler om en konflikt på et nyt niveau – og konflikten går også på tværs af vores egne samfund:

Er der for stor forståelse for islamisme?

Man har regeringer, og så har man mennesker. De europæiske og vestlige regeringer ved ikke, hvordan de skal forholde sig til den muslimske verden, de er vildfarende. De støtter Israel og forsøger at komme overens med lande som Marokko, Saudi-Arabien og Bahrain. Abraham-aftalerne er vigtige ud fra et økonomisk og politisk synspunkt. Hvad angår folket, er de splittet mellem modstand mod islamisme og genfødslen af ​​en antisemitisme, der aldrig er gået væk. I Frankrig har højrefløjen hovedsageligt taget parti for Israel og jøderne, men på venstrefløjen er der støtte til den palæstinensiske sag, som bliver til antisemitisme. Den har altid hadet Israel.

Den franske præsident Emmanuel Macron forsøger at ride to heste på samme tid, men ingen tager ham seriøst, mener Sansal.

Lige siden krisens begyndelse har præsident Macron frygtet, at konflikten ville nå Frankrig, og derfor tog han til Israel og Vestbredden i et forsøg på at skelne skarpt mellem Hamas-terrorister, som skal bekæmpes af en international koalition, og palæstinensernes rettigheder. Hvad synes du om dette initiativ?

Jeg synes, det er fuldstændig irrelevant. Ingen har tillid til dette forsøg. Man skal have modet til at vælge, hvilken side man står på.

Konflikten Macron vil afværge har i virkeligheden stået på i mange år, og islam er ved at vinde den:

I Frankrig er der enorm spænding. Lad os ikke glemme, at en lærer for nylig blev dræbt af en islamisk terrorist på en gymnasieskole. Regeringerne tager hensyn til den indenlandske muslimske befolkning. Israel og jøderne risikerer at blive svigtet af alle.

De sidste par uger har vist, at mange muslimer i vestlige lande, vores egne inklusive, sympatiserer med islamo-nazisterne i Hamas.

Vestlige regeringer, vores egne inklusive, med få undtagelser, ved ikke, hvordan de skal håndtere denne fuldstændig uholdbare situation, ud over at bruge den politiske kødvægt. Da de ikke besidder det mod, som Sansal kræver, er resultatet af deres passivitet, at de underkaster sig islam og leverer os andre til islam.

ANNONSE

Det er derfor op til resten af ​​os at tage civilisationens parti mod islam – og mod de regeringer (og deres PR-bureauer), der har valgt islams side.

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark        Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Købe hos Tales:: Frem for alt frihed festskrift til Lars Hedegaard

20130206_081741

 

Købe hos Tales: Ræven går derude, mor

Købe hos Saxo: Ræven går derude, mor

 

Købe: Verden var så rød, mor Erindringer 1942-1980

 

Købe: Frihedens væsen Fra Perikles til Hirsi Ali

 

Købe: Fragmenter af Danmarks historie 2020-2031

 

Købe hos Tales:: Vidne til vanvidd               Købe hos Saxo:: Vidne til vanvidd

ANNONSE