Kommentar

Den islamiske verden er ved at overtage Europa, men forberedelserne til krigen foregår gradvist og med så små skridt, at Vesten med sine inkompetente regeringer ikke ser det, siger den berømte algeriske forfatter Boualem Sansal i et interview med Berlingske.

Europæerne er tilskuere til Gaza-krigen, men forstår ikke, at de mange attentater efter 7. oktober tyder på, at en lignende krig er under opsejling i vores land, forklarer Sansal til Solveig Gram Jensen i kulturredaktionen på Danmarks ældste avis – tilsyneladende den første. nordeuropæisk mainstream-medie der giver ham stor plads til at tale om dette emne.

Den prisvindende forfatter er gammel nok til at huske dengang Algeriet var en fransk koloni, og der var religiøs mangfoldighed. Nu er den tid forbi. Franskmændene gik deres vej, og i dag gælder det kun islam.

ANNONSE

Boualem Sansal er overbevist om, at Vesten risikerer at stå over for den samme udvikling.

I virkeligheden, siger han, er den islamiske verden allerede nu er i færd med at overtage Vesten.

Der forberedes en verdenskrig, en krig i den helt store skala. Vesten forstår ikke hva der sker.

»Det er en fælles bevægelse, som er særdeles velorganiseret. Den underliggende idé er at føre meget intense og voldelige krige for at vende magtforholdene om, så der er basis for at stå stærkere i en forhandling. Krigen kommer til at vare noget tid, indtil Israel for alvor er svækket. Så vil israelerne gøre oprør mod deres regering. Og i Europa vil befolkningerne gøre oprør mod deres egne regeringer og måske begynde at angribe muslimerne.«

Sansal vurderer, at der er tale om en krig i den helt store skala:

»Der gøres forberedelser til en verdenskrig. Det sker et lille skridt ad gangen, så Vesten ikke ser strategien.«

Vi ved hvad Sansal taler om, vi ønsker bare ikke at blive forstyrret. Selv om det handler om vores liv og vår fremtid. Men måske er han lidt for pessimistisk med hensyn til t.eks Israels fremtid. Israel kender spillereglerne i Mellemøsten. Det gør ikke europæerne.

Antitetiske samfund

Vi kalder det parallellsamfund, i Frankrig heder det kommunitarisme. Det betyder segregering, adskillelse. Et separat land på dansk jord.

»Det er en politisk, social og religiøs proces, som nu har været i gang i omkring 30 år. Og man ser tydeligt, at der foregår en skarp adskillelse mellem de forskellige samfund i de vestlige lande. Kommunitarismen fører til separatisme. I Frankrig findes der regioner, som er 100 procent uafhængige,« lyder det med henvisning ikke mindst til Paris’ berygtede forstæder.

En anden nasjon vokser op indenfor den danske og den er fiendtlig indstillet.

Her spiller venstrefløjen en destruktiv rolle som islams nyttige idioter. De sørger for den moralske legitimitet til islam.

»De nye migranter taler ikke et eneste ord fransk, når de ankommer. Og så vælger de ikke at lære det, fordi det er en tidligere kolonimagts sprog. Man vil heller ikke klæde sig eller leve som franskmændene,« forklarer Boualem Sansal.

På den måde opstår der, siger han, en slags civilisation, der hverken svarer til migranternes hjemland eller til det land, de er udvandret til.

Og det er kun en del af muslimernes strategi, vurderer Sansal.

Muslimerne forstår at bruge også demokratiet til sin fordel. De ved at spille på naiviteten og troskyldigheden. Men er der så meget tilbage af den? Er det ikke noget krampagtig over den efter alt der er sket?

»I lang tid kunne man ikke se den. Men ud over at islamisterne selvfølgelig bruger krigens sædvanlige instrumenter – våben, den politiske og militære krig, den seksuelle vold og så videre – har de også fundet et nyt, formidabelt våben i form af demokratiet.«

I virkeligheden, vurderer Sansal, så bruger islamisterne Vestens egne våben mod os.

»I deres egne lande bliver de jaget, fængslet og henrettet, hvis de ikke gør, som loven siger. I Europa bliver de inviteret ind i fjernsynet. Her hører man på dem. Og så siger man: Han er islamist, men det har han lov til at være, ligesom vi er kommunister, socialister eller noget tredje. Muslimerne bruger naiviteten, de sociale strukturer og retsvæsenet,« slår Sansal fast.

 

Men der sker en opvågning i vesten. Måske er ikke Sansal klar over det, men israelerne forstår hvad de står overfor. De vil udrydde islamismen.

»Antisemitismen i islam har eksisteret, siden islam blev født.«

Dengang, forklarer han, dræbte profeten Muhammed flere tusinde jøder, som ellers havde givet ham lov til at slå sig ned i deres by, Medina, som den hedder den i dag.

»Siden har muslimer ment, at jøderne er forrædere. Man forsøger at retfærdiggøre profetens handlinger.«

7. oktober har fået israelerne til at forstå at de står overfor en fjende som vil udslette dem. De agter ikke at lade det ske en gang til.

Islamismen er for brutal. Jøderne er det første folk der tager op kampen. Andre vil følge deres eksempel.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag