Kunstbilde

Sølvgelatinkopi i United States Holocaust Memorial Museum, Washington DC.

Wilhelm Beigel (f.1927), med slekt og venner på en benk i Wilno, som byen het mens den lå under Polen (1920-1939), nå Vilnius i Litauen. Fra venstre mot høyre er de avbildede Mariussia Kowarsky, hans tante (mors søster), Wilhelm Beigel, Chaim Kowarsky (1912-1943), gift med Mariussia, og en uidentifisert venninne av familien.

Vi finner Wilhelm Beigel og Chaim Kowarsky i Yad Vashems database over ofre for Ha-Schoah. De er begge registrert som beboere/fanger i ghettoen i Wilno. De to damene har jeg ikke funnet opplysninger om. Det skal ellers nevnes at i databasen er Wilhelm bare “antatt myrdet”.

Ghettoen i Wilno ble opprettet i september 1941, og likvidert to år senere, i september 1943.

Det kan, på bakgrunn av det vi kan lese her, se ut til at Wilhelm Beigel overlevde, og etter hvert kom seg til USA via Tyskland, Han reddet med seg deler av familiealbumet.

ANNONSE
ANNONSE

Læs også

Læs også