Dag: 3. september 2023

Anders Zorn (1860-1920). Akvarellfarger på papir, 20,3 x 14,9 cm (selve det ovale bildet), Nationalmuseum, Stockholm. Dette portrettet er kjent som Forlovelsesbildet, Emma Lamm (1860-1942) og Anders Zorn forlovet seg i all hemmelighet i 1881, da de begge var 21 år gamle, og giftet seg borgerlig først i 1885. Emma kom fra en jødisk familie, […]

Les Mer...

 Denne kvartetten, den første av i alt fire fløytekvartetter av Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) ble skrevet i Mannheim en gang i 1777. Fremførelsen er ved Jasmine Choi, fløyte, Dami Kim, fiolin, Roberto Diaz, bratsj, og Christine Lee, cello.

Les Mer...

Moderaterne har fremlagt nogle punkter for fri indvandring uden for Europa. Lars Lakke er lige så radikal som Joe Biden: Alle sluser skal åbnes, og Danmark skal oversvømmes. På partiets hjemmeside er der opstillet otte punkter, som vil være det afgørende slag mod alt, hvad der måtte stå tilbage i Danmark.

Les Mer...

 Italiens tidligere premierminister, Giuliano Amato, hævdede i et interview med La Repubblica lørdag, at en fransk missil var årsagen til, at Itavia Airlines Flight 870 styrtede den 27. juni 1980. Formålet var at myrde Libyens tidligere diktator, Muammar Gaddafi.

81 mennesker mistede livet, og årsagen til ulykken har siden været et af Italiens mest tragiske mysterier.

Les Mer...

Mette Frederiksen, Lars Løkke og Peter Hummelgaard står langt fra alene i deres forsvar for genstande, der minder om den muhamedanske overguru. Faktisk har de ikke bare de fleste danskere bag sig, men over en milliard muhamedanere over den ganske verden.

Les Mer...

At omtale en koranafbrænding er åbenbart tabu i Nordjyske (og i en del andre danske statsmedier). At påpege fejl hos medierne fører ikke til, at fejlene bliver berigtiget. I stedet bliver fejlen ignoreret, og den person, der påpeger fejlen, får sine kommentarer slettet og bliver frataget muligheden for at kommentere yderligere.

Les Mer...

For nogle år siden skrev min konservative kone i en kommentar, ”at der er ingenting i verden så stille som en konservativ, der lister en kniv ind i ryggen på en partifælle”. Det er den diskrete proces, der er i gang nu. Partiets besluttende organer skal nu finde en ny leder, der er villig til at forlade de gamle værdier, Gud, Konge og Fædreland til fordel for en moderne ideologi, hvor konservative er med på den værste. Bare de er med. På den baggrund ville Pernille Weiss nok være et godt bud.

Les Mer...