Kommentar

 

Den tidligere republikanske formand for Repræsentanternes Hus, Newt Gingrich, siger, at den dæmning, der hidtil har beskyttet Biden-familien mod strafferetlige konsekvenser af deres korruption, er ved at briste. Han henviser til, at selv nogle af de venstreorienterede medier ikke længere kan ignorere, hvad flere whistleblowere har meddelt under ed. Og i næste uge vil atter en af Hunter Bidens tidligere forretningspartnere, Devon Archer, aflægge forklaring, som ifølge New York Post-journalisten, Miranda Devine, vil være ødelæggende for både Hunter Biden og hans langfingrede far, Joe. Som om det ikke var nok, antyder formanden for tilsynsudvalget i Repræsentanternes Hus, James Comer, at han er på sporet af Joes udenlandske konti, hvor han måske har gemt udbyttet af sine kriminelle aktiviteter.

I mellemtiden har Hunter Biden måttet lide den tort at se sin sweetheart-aftale med anklagemyndigheden fejet af bordet af en føderal dommer i Delaware. Hvis aftalen var blevet accepteret, ville Hunter være sluppet med to mindre domme for skatteunddragelse og en for ulovlig våbenbesiddelse. Ingen af delene ville have medført fængselsstraf, men dommeren var tydeligvis pikeret over det, der stod med småt, nemlig at aftalen ville friholde Joes søn fra enhver retsforfølgelse – til og med for forbrydelser, som han endnu ikke har begået. Herefter er det ikke sikkert, at Hunter slipper for en tur bag tremmerne.

I en retsstat ville det se sort ud for Biden-syndikatet, men USA er ikke en retsstat, så længe Justitsministeriet og FBI uden konsekvenser kan optræde som Joes og demokraternes Gestapo.

ANNONSE

Flere demokratiske kongresmedlemmer og pressekommentatorer hævder fortsat, at de ikke har set beviser på, at Biden eller hans søn skulle have begået noget ulovligt, og det kan de selvfølgelig have ret i. Hvis man nægter at se på beviserne, ser man dem naturligvis ikke.

Ledende republikanere er optimistiske og forudser, at mafiabossen i Det Hvide Hus ikke slipper af krogen denne gang. Det gælder ikke mindst Donald Trump, som synes sikker på, at han vinder det kommende præsidentvalg.

Det er imidlertid stærkt tvivlsomt. Nogle af de seneste meningsmålinger viser, at hvis kampen kommer til at stå mellem Biden og Trump, vil Biden vinde. Det kan næsten kun forklares med, at store dele af befolkningen ikke har hørt om den bunke af beviser, der dagligt hober sig op. Eller mere foruroligende: De ved besked og er måske tilmed overbeviste om, at Joe og hans familie har solgt ud af amerikanske interesser for ussel mammon, og alligevel foretrækker de Biden frem for Trump.

Hvis den sidste forklaring er rigtig, må det betyde, at ca. halvdelen af den amerikanske befolkning er ligeglade med at skulle leve under en delt retsorden, hvor demokrater straffrit kan gøre, hvad republikanere bliver straffet for.

I så fald er USA godt på vej mod et fascistisk system, der netop kendetegnes ved, at store dele af befolkningen drives af had og derfor ser stort på, om de siddende tyranner tager af kassen.

ANNONSE