Kommentar

Mens Joe Bidens advokater bliver ved med at finde hemmeligstemplede dokumenter på adskillige adresser, hvor han havde gemt dem, mens han var vicepræsident, påpeger Fox News-kommentatoren Dan Bongino, at den egentlige historie ikke er, at Biden har gemt dokumenter, men hvad dokumenterne indeholder. Det har medierne underligt nok ikke interesseret sig for, og spørgsmålet er, om offentligheden nogen sinde får det at vide. Så længe Biden egne advokater får lov at stå for oprydningen i præsidentens garage og på andre lokaliteter, er det umuligt at vide, hvor mange belastende arkivalier, der bare forsvinder.

Det var noget andet med Donald Trump, hvis hjem i Mar-a-Lago blev raidet af talrige sværtbevæbnede FBI-agenter, selv om den tidligere præsident havde meddelt Justitsministeriet, at det blot kunne henvende sig for at få alt udleveret.

Hvad kan Joe Biden have prøvet at skjule? Et godt bud er, at der er tale om dokumenter, der viser Biden-klanens korrupte transaktioner med Ukraine. Som Bongino forklarer, har regimet i Kyiv gennem mange år tjent som base for omfattende pengeoverførsler til Biden via hans søn, Hunter Biden.

ANNONSE

Mekanismen har været, at Ukraine har modtaget betydelige beløb i støtte fra USA. En del af pengene er derefter gået til Hunter Biden, som mirakuløst fik en vellønnet toppost i det ukrainske energiselskab Burisma, selv om han intet anede om energi. Som det fremgår af oplysninger på Hunter Bidens computer, som han kom til at efterlade hos en reparatør, skulle 10 pct. af rovet gå til Joe, der gik under navnet The Big Guy. Disse transaktioner er desuden bekræftet af Hunter Bidens tidligere forretningspartner, Tony Bobulinski, der har tilbudt at aflægge vidnesbyrd for den amerikanske kongres.

Måske kan hele Biden-administrationens besynderlige politik bedst forstås ved, at man ”følger pengene”. Den tidligere formand for Repræsentanternes Hus, republikaneren Newt Gingrich, antydede noget i den retning, da har for få dage siden betegnede Biden-familien som ”the White House Sopranos” – efter mafia-familien Soprano i TV-serien af samme navn.

Ukraine har langt fra været Biden-klanens eneste kilde til berigelse. Mange millioner fra Kina er blevet kanaliseret via Bidens såkaldte tænketank tilknyttet University of Pennsylvania, der selv har lukreret på præsidentens korrupte forretninger med Kinas kommunistiske parti.

Holder man fast i det med pengene, bliver meget forståeligt. Det gælder ikke mindst Bidens krig mod USA’s produktion af olie og gas, hvis formål synes at være at styrke Kina på USA’s bekostning. Mens Biden gør sit bedste for at kvæle amerikansk energi med henvisning til nødvendigheden af at reducere CO2-udslippet, bygger Kina kulkraftværker på livet løs. Samtidig lukrerer Beijing på Biden-administrationens resolutte bestræbelser på at komme benzindrevne biler til livs – til fordel for el-drevne, hvis batterier er helt afhængige af kinesiske råstoffer.

Man skal ikke gøre tingene mere indviklede, end de er. Follow the Money er et godt sted at starte.

ANNONSE

Læs også

Læs også