Dag: 4. juli 2023

Ifølge Patrick Moore er brugen af fossile brændstoffer derfor noget af det bedste, der er sket i livets historie, og mennesket har – uden at være bevidst om det – reddet biosfæren. (Hør hans forklaring ca. 20 minutter inde i nedenstående video.)

Der er en underlig modsætning mellem klimatossernes stadige agitation til fordel for ”grønne” løsninger og det faktum, at de vil af med det, som planterne lever af.

Les Mer...

Edvard Munch (1863–1944). Litografi på papir, 45,8 x 31,9 cm, Národní galerie v Praze (Nasjonalgalleriet i Praha). Da selvportrettet ble utført var Edvard Munch rundt 32 år gammel, og relativt godt etablert, om enn som en noe kontroversiell kunstner, etter presentasjonen av Studie, senere kjent som Det syke barn i 1886, rundt ni år tidligere. […]

Les Mer...

I dag fejrer USA sin 247. nationaldag. Den 4. juli er dagen for uafhængighedserklæringen, som i det væsentlige blev skrevet af Thomas Jefferson, og blev vedtaget den 4. juli 1776.

Les Mer...

Österreichisch-Ungarische Haydn-Philharmonie under ledelse av Adam Fischer spiller Joseph Haydns (1732-1809) symfoni nr. 45 i fiss-moll, skrevet i 1772. Flere av Haydns godt over hundre bevarte symfonier har blitt navngitt, og historien bak Avskjeds-symfonien og dens tilnavn kan leses her. Nikolaus Esterhazy tok hintet, og reiste tilbake til Eisenstadt med både orkestret og alle andre […]

Les Mer...

Frankrig har hjembragt ti IS-kvinder fra fangelejre for formodede jihadister i det nordøstlige Syrien. 25 børn er også blevet hentet.

Samtidig med at Frankrig er hærget af optøjer og uroligheder med udspring i landets store muslimske immigrantbefolkning, vælger myndighederne at hente en række ekstreme islamister fra Syrien.

Les Mer...

Den polske premierminister har – sammen med Ungarn – lagt sig ud med EU’s magthavere, som fastholder, at åbne grænser er det højeste gode, som må overtrumfe ethvert andet hensyn så som sikkerheden og den offentlige orden. Enhver, der opponerer mod EU’s visioner, er antisemit. I Danmark kan vi glæde os over at have en udenrigsminister, som i et og alt bifalder EU’s fordelingsplaner, således at vi undgår at få skæld ud. Hvad der sker med Danmark, kommer i anden række.

Les Mer...