Nyt

Frankrig har hjembragt ti IS-kvinder fra fangelejre for formodede jihadister i det nordøstlige Syrien. 25 børn er også blevet hentet.

Samtidig med at Frankrig er hærget af optøjer og uroligheder med udspring i landets store muslimske immigrantbefolkning, vælger myndighederne at hente en række ekstreme islamister fra Syrien.

Det er det franske udenrigsministerium, der oplyser om hjemsendelse af de såkaldte IS-kvinder plus børnene.

Dette er den fjerde sådan hjemsendelse, Frankrig har foretaget i det seneste år. Frankrig var et af de europæiske lande, hvor den islamistiske terrorgruppe rekrutterede flest IS-folk.

Ved ankomsten til Frankrig blev de mindreårige taget hånd om af børnebeskyttelse. De voksne skal tages hånd om af retsvæsenet, lyder det i en udtalelse fra Udenrigsministeriet.

NTB-AFP beretter om sagen.

Udtalelsen tilføjer, at de franske kvinder frivilligt rejste til områder i Syrien og Irak, som dengang var kontrolleret af IS-jihadister.

Kvinderne blev taget i fangenskab, da IS-kalifatet kollapsede i 2019.

I Frankrig er enhver voksen, der har rejst til disse områder, underlagt undersøgelser.

Flere retssager, både i Frankrig og andre vestlige lande, har fastslået, at disse kvinder, der rejste for at tilslutte sig IS, spillede en vigtig rolle i terrorgruppens operationer.

Nogle mennesker vil undre sig over, at Frankrig på denne måde bringer endnu flere mennesker ind, som næppe vil bidrage til at skabe den fred og harmoni i befolkningen, som landet så åbenlyst mangler.

ANNONSE