Kommentar

Jeg ved ikke, om noget dansk medie har bemærket det, men efter at Biden-administrationen har mobiliseret hele retsvæsenet og den udøvende magt mod sin vigtigste politiske modstander, er det slut med, at amerikanske regeringer kan prædike moral for andre diktatorer.

Rundt om i verden – fra Kina til Rusland, Iran, Saudi-Arabien, Afrika og Latinamerika – kender regeringerne sikkert ikke de lovparagraffer, som Donald Trump står anklaget for at have forbrudt sig imod. Men de ved alt om, hvordan man pudser politi og anklagere på sine politiske modstandere. Så kan Bidens håndgangne mænd nok så meget holde prædikener om, at ”ingen står over loven”. Næste gang, Joe Biden optræder med bekendelser til ”demokrati” og ”retsstat” og advarer mod den nazistiske trussel fra Trump og hans støtter, vil de grine højt i Beijing, Teheran, Moskva og Riyadh og byde Biden velkommen i klubben af politiske banditter.

Den amerikanske venstrefløj prøver knapt nok at skjule, hvad dens planer går ud på. For en gangs skyld kom en af venstrefløjens ikoner, Rachel Maddow fra MSNBC, i går til at fortælle, hvad der er på færde. Det kan tænkes, sagde hun, at Trump må indgå en aftale med anklagemyndigheden, der betyder, at han slipper for tilbringe resten af livet i fængsel, mod at han til gengæld undlader at opstille til præsidentvalget i 2024. Hermed fik Maddow tydeliggjort, at den seneste anklage mod Trump – ligesom alle de tidligere – intet har med lov og ret at gøre, men har alt at gøre med politik.

ANNONSE

Som Margot Cleveland bemærker i The Federalist: Sagen mod Trump]er ikke bare et spørgsmål om ulighed for loven. USA må nu opleve et FBI, der bruger sin magt til af afgøre udfaldet af valg og bestemme republikkens skæbne. Her er grunden til, at USA er et land på vej mod bunden, hvortil kommer, at medierne er for korrupte til at holde magthaverne ansvarlige.

Sumpen i Washington er hunderæd ved udsigten til, at Trump måske kommer tilbage og rydder ud i justitsministeriet, FBI, CIA og hele det føderale bureaukrati. De frygter med rette hans kampvilje og er besluttede på at forhindre ham i atter at rykke ind i Det Hvide Hus med alle midler – lovlige som ulovlige.

ANNONSE