Kopierede/fra hoften

Det er nemlig fredag den 28. oktober – dagen, da Elon Musk overtog Twitter og lagde ud med at fyre flere af platformens direktører, deriblandt topchefen Parag Agrawal. Og der kommer mange flere fyringer, har Musk bebudet.

På venstrefløjen – eller hvad man nu skal kalde den – er der gråd og tænders gnidsel. Hvad skal de dog gøre, når hvem som helst kan komme til orde? For de venstreorienterede består ytringsfriheden i friheden til at undertrykke enhver ytring, der truer deres meningsmonopol.

Før verdens rigeste mand blandede sig, kunne de hygge sig med at lukke Donald Trumps konto, hænge radioværten Joe Rogan ud for opdigtede anklager, censurere historien om Biden-klanens korruption og udsalg af amerikanske interesser til diverse udenlandske despoter o.lign. Hvad skal de nu gøre?

ANNONSE

Foreløbigt kan de jamre – som en kommentator, der skriver, at ”det er, som om helvedes porte har åbnet sig”. En anden venstreorienteret lyriker bemærker, at ”det føles som sidste aften i en berlinsk natklub i Weimar-Tysklands tusmørke”.

Og alt dette, fordi Musk har lovet, at også højreorienterede kan på plads på Twitter.

Men venstrefløjen har i det mindste stadig Google, der ifølge en ny undersøgelse favoriserer demokratiske kandidater til midtvejsvalget over republikanske 83 pct. af gangene. Og det er fuldt forståeligt, for venstrefløjen har det med demokratiet, som den har det med ytringsfriheden: Hvis de røde ikke har magten, er det ikke demokrati. Derfor er de fuldt moralsk berettigede til at træffe enhver forholdsregel for at holde deres modstandere nede.

I betragtning af venstrefløjens næsten totale kontrol over de trykte, elektroniske og digitale medier er det uforståeligt, at republikanerne står til at vinde midtvejsvalget om 11 dage, og demokraterne udfolder febrilske bestræbelser for at forhindre, at noget så udemokratisk kan ske.

Og de har før vist, at de har deres metoder.

ANNONSE