Doc-TV

Når første pinse kommer og Jesus gir disiplene hellig ånd ved å puste på dem, kan det sammenlignes med en oppgradering av den guddommelige og livsopprettholdende kraften som har vært en del av menneskeheten siden begynnelsen. Disiplene mottar – bokstavelig talt – en del av Jesu «ruach», luften i lungene hans, pusten og livskraften hans.

Men disiplene får samtidig del i det som egentlig ER Jesus, og som en del av Jesus blir de også en del av hans oppdrag: «Som Far har sendt meg, sender jeg dere», sier Jesus. Disiplene sendes ut i verden for å fortsette det Jesus hadde begynt på og sørge for at hans «ruach», hans Hellige Ånd, ble gitt videre fra generasjon til generasjon. Til den dagen som er i dag.

Velkommen til å lytte til våre tanker før søndagen!

 

Pinsedag

Det var om kvelden samme dag, den første dagen i uken. Av frykt for jødene hadde disiplene stengt dørene der de var samlet. Da kom Jesus; han sto midt iblant dem og sa: «Fred være med dere!» Og da han hadde sagt det, viste han dem sine hender og sin side. Disiplene ble glade da de så Herren. Igjen sa Jesus til dem: «Fred være med dere! Som Far har sendt meg, sender jeg dere.» Så åndet han på dem og sa: «Ta imot Den hellige ånd. Dersom dere tilgir noen syndene deres, da er de tilgitt. Dersom dere fastholder syndene for noen, er de fastholdt.»

ANNONSE

Joh 20:19-23

 

Kjøp bøker fra Document Forlag!

ANNONSE

Læs også

Læs også