Kommentar

Et af de store spørgsmål for vor tid vil være: Hvordan er det muligt, at en stolt liberal tradition som USA er bygget på, kan lede til fascisme? Det kan sammenlignes med at Europas mest uddannede, kultiverede nation fødte nationalsocialismen. Det er ikke brutaliteten vi tænker på, men det værdimæssige kvantespring.

For Tysklands del er forklaringen afslutningen på 1. verdenskrig.

Hvad er forklaringen på USA’s forfald? Det er mere kompliceret. ”Managed decline” er et element. Eliten blev rig på at afvikle den industrielle base til USA. Landet havde ikke stål til at bygge kampvogne da Trump kom ind. Sådan er det på mange områder: solceller, elbil-batterier, farmaceutindustrien – USA lagde sin skæbne i Kinas hænder.

Den anden faktor er en hybrid-marxisme som låner elementer fra racisme, og polariserer og splitter i retfærdighedens navn. Identitetspolitik fyrer op under offermentalitet og krænkelseshysteri, og bag står de gamle mænd og griner i skægget.

ANNONSE

Woke-hysteriet begyndte for alvor under finanskrisen i 2008. Det var klassekamp under et andet navn, siger Tucker Carlson.

For at Diversity, Equity, Inclusion (DEI) og Equity, Social, Governance, (ESG) skulle blive rettesnor og politik for store korporationer måtte nogen ville det. Nogen med stor magt.

At monopolkapitalisme og marxisme skulle gå hånd i hånd er en historisk anomali (noget som ikke hører sammen, noget unormalt), men det er hvad vi ser: Socialismen er for de rige. De lavere klasser oplever en brutal kapitalisme, siger Victor Davis Hansen.

Legeringen af umulige størrelser forvirrer den traditionelle venstrefløj, særlig den som er langt fra USA. Den som i sin ungdom læste Paul A. Baran og Paul M. Sweezys bog om monopolkapitalen er i dag på parti med globale titaner som samarbejder tæt med amerikansk efterretningstjeneste og Kina.

Sociale medier gav en mulighed for psykologiske krigsførelse mod sin egen befolkning, som CIA, Pentagon, og Silicon Valley greb med begge hænder. De skulle ikke have nogen ny Trump. Vælgerne skulle lære hvem, der bestemmer.

Derfor er retssagerne mod deltagerne fra 6. januar de rene lærestykker. Det er kulminationen på en eskalering i magtkampen mellem det patriotiske Amerika og Den Dybe Stat.

For at denne magtovertagelse skulle være mulig måtte pressen skifte side og tage magtens parti.

Det har også mainstreammedierne i Norden og Europa generelt gjort. Men som ved alle revolutioner – tryk skaber modtryk – og antallet af frie medier er eksploderet i USA.

De regeringstro medier forsvarer og retfærdiggør alt Den Dybe Stat gør. Selv når den fælder domme som ligeså gerne kunne være hentet fra Putins Rusland.

Torsdag kom meldingen om at leder af Oathkeepers, Stuart Rhodes, er dømt til 18 års fængsel af en dommer i Washington, Amit Mehta. Rhodes blev dømt for “seditious conspiracy”, en tiltale som stammer fra Borgerkrigen og i nyere tid kun er brugt mod Al Qaida og IS-medlemmer. Påtalemyndigheden forsøgte at få den antaget i 2010, men justitsministeriet afslog.

Men nu er justitsminister Merrick Garland og hans bureaukrater hellere katalysatorer for at demonstranterne 6. januar, skal dømmes som terrorister, og det var det som skete med Rhodes.

Kelly Meggs, leder af Oathkeepers i Florida, blev dømt til 12 år for “seditious conspiracy”.

Rhodes var ikke inde i Capitol Hill, han var ubevæbnet, angreb ingen, forøvede intet hærværk. Alligevel har han “ført krig” mod USA, ifølge dommen. Han har begået tankeforbrydelser. Det er det Joe Bidens regime nu vil dømme som terrorisme.

Det er logisk. Justitsministeriet kaldte forældre, som protesterede mod seksualisering af børnene på skolen, for “domestic terrorists”.

Biden-regimet giver også penge til en række organisationer som skal jage hadforbrydelser, blandt andet antisemitisme.

Men Biden-regimet læner sig tungt op ad organisationer som er anti-semitiske.

Demokraterne har ”weaponized” tanker og ideer og bestemmer hvad der er hvad, et typisk træk ved et totalitært regime.

Denne tankegang har nedslag også i Norge og det øvrige Norden. Jonas Bals var rådgiver for Jonas Gahr Støre en periode, i tiden da Støre skrev “I bevægelse”. Han har tidligere gjort sig bemærket ved at ønske mere klassehad.

Bals køber uden reservationer tankegangen om at når Elon Musk kalder Soros en ond mand ude efter at ødelægge civilisationen, så er han antisemit.

Da jeg tilhørte venstrefløjen i 60-70-80-erne, kaldtes sådan tankegang for reduktionisme: Det kan også kaldes Mor Lille-logik. Siden Soros er jøde er al kritik af ham antisemitisme. Et andet ord for dette er philosemitism, det modsatte af antisemitisme. Jøder kan ikke begå fejl.

Vi tvivler stærkt på om dette er Jonas Bals´ synspunkt. Men det er der han havner.

Men Bals er bare yderpunktet af en tankegang om Musk, som norske medier har sunget på i lang tid, som begyndte at rulle så snart Musk købte Twitter.

Da gik alarmen på venstrefløjen. De har ikke bare givet op med at forsvare ytringsfriheden. De bekæmper den aktivt.

Det er en vigtig milepæl, på vej mod fascisme.

Snorre Valen har været på dette spor i mange år. Han suger næring af disse paralleller og siden historien er ved at gentage sig kan han og SV’ere forsvare stadig mere repressive tiltag. Man vil jo ikke have nogen gentagelse, det hedder jo Aldrig mere!

Nok et skridt på vej mod fascismen.

Disse venstreorienterede som norske medier er fulde af, vil aldrig finde på at fordømme det som sker i USA med ytringsfriheden, politiske domme, fyringer, klapjagt på politiske modstandere.

Nok en milesten på vejen mod fascisme.

Og hvordan er det muligt at stemme for våben til Ukraine uden at se på, hvem man er på parti med?

Vi kan minde om en standard vi havde på venstrefløjen i 60-erne: Den som vil snakke om undertrykkelsen i Rusland, må være villig til at snakke om undertrykkelsen i dagens USA.

Julie Kelly er altødelæggende i sin dom:

NTB og de norske medier gør konsekvent, hvad fascisterne i Washington vil: Wagler, danser vrikkedans, for dem, kalder konsekvent deres modstandere for højreekstremister. Det falder dem ikke ind at stille et eneste spørgsmål om en dom på 18 års fængsel for noget, der skete, som man ikke selv var vidne til.

Den amerikanske højreekstremist Stewart Rhodes er blevet idømt 18 års fængsel for storming kongressen ID: 18205101

NTB-AP

Stewart Rhodes, grundlægger af den højreekstremistiske gruppe Oath Keepers, er blevet idømt 18 års fængsel for at have tilskyndet folk til optøjer under stormen af ​​Kongressen den 6. januar 2021.

Rhodes’ dom er den første af sin slags. Han er dømt for at have stået bag et flere uger langt plot, der endte med, at Oath Keepers gik forrest under stormen. Målet var at forhindre, at valget af Joe Biden som præsident for USA blev godkendt.

Straffen er den hidtil længste givet efter angrebet. Men det er stadig mildere, end det amerikanske justitsministerium ønskede. De ønskede, at han blev idømt 25 års fængsel, og mener, at han stadig udgør en trussel mod landet.

Dommer Amit Mehta indvilligede i at give ham en tillægsdom for terrorhandlinger, hvilket i sig selv skaber ny præcedens i retsopgøret efter stormen, hvor fem mennesker døde. Justitsministeriet har ønsket at slå fast, at angrebet ikke var en spontan hændelse, men en aktion, der var planlagt flere uger i forvejen. Blandt andet skulle Oath Keepers have haft hold på plads i Virginia, der kunne transportere våben ind i Washington D.C. hvis det er nødvendigt.

Rhodes selv mener, at han er en politisk fange, og at hans eneste forbrydelse er modstand mod dem, han mener, ødelægger landet. Han påpeger, at han aldrig selv var inde i kongresbygningen, og hævder, at han aldrig opfordrede andre til det.

En anden leder af Oath Keepers, Kelly Meggs, forventes at modtage sin dom senere torsdag.

Her sniger NTB’s vagtchef ind, at dommen danner præcedens. I ethvert andet land ville 18 år for en ikke-handling have rejst spørgsmål og udråbstegn. “Våben i Virginia”. De efterlod våbnene på hotellerne i Virginia – hvor de er lovlige – for at undgå at komme i problemer. Her bliver man dømt for noget, der kunne være sket, og som politiets meddelere forsøgte at provokere. Men Edsvogterne bed ikke på krogen.

Det er metoder, Stalin ville genkende. Placer informanter og pisk stemningen op. Rhodes bliver dømt for beskeder, som informanterne har sendt.

Her knuser man folk med det juridiske apparat og ingen i pressen, ingen politikere intet Amnesty, protester. De vil beskytte Guantanamo, men højreekstremister har ikke krav på retssikkerhed.

Men Stewart Rhodes and the Oath Keepers er ikke en “trussel” mod landet eller en “fare” for “vores demokratiske fabrik”, hvad end det dramatiske nonsens betyder. De er ikke “farlige” – de er magtesløse, bankerot, knuste, isolerede og ødelagte for livet. De rejste til landets hovedstad for at protestere mod et valg, der ved enhver foranstaltning var manipuleret for at favorisere Joe Biden.

De som står for dette justitsmord, omfatter foreløbig 1.000 mennesker, men nye 1.000 står for tur, skal vi tro statsadvokat Matthew Graves, er det man i Nazi-Tyskland kaldte “Vollstrecker”, fuldbyrdere. De som bar dommerkapper og uniformer er skarprettere,

Nej, den virkelige trussel er folk som Matthew Graves og Amit Mehta – arrogante, uansvarlige apparatchiks fra et blodtørstigt regime, der er opsat på at knuse politisk uenighed i Amerika. Fejltænkning straffet, føderal lov bastardiseret, beviser fremstillet ud fra harmløse gruppechat, uskyldsformodning vendt på hovedet, retfærdig rettergang nægtet, Bill of Rights begravet under et bjerg af politisk hævn.

Et kendetegn på fascismen er den totale mangel på medfølelse og barmhjertighed.

Ingen mand eller nogen overhovedet, der er forbundet med denne umenneskelige retsforfølgelse, har vist et gram medfølelse med de tiltalte eller deres familier. Tværtimod fremstår de statsstøttede pingviner, der er ansvarlige for systematisk at ødelægge livet for amerikanere, der vovede at protestere mod Joe Bidens valg, sygeligt tilfredse med øvelsen – som alle gode marxister er.

Regime Apparatchiks and Sadists Inflict Their Punishments

 

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE