Kommentar

www.asgeraamund.dk

I USA kan man blive idømt langvarige fængselsstraffe for handlinger, vi i Danmark ville betegne som lavkriminelle. Således blev den kendte sorte skuespiller Wesley Snipes i 2008 idømt tre års fængsel for at have snydt på selvangivelsen. Den afro-amerikanske rapper Ja Rule fik en lignende dom også for skattesnyderi. En anden sort rapper, Kodak Black fik næsten 4 års ubetinget fængsel for at have løjet om sit narkomisbrug, da han forsøgte at købe en pistol. Også en sort mand ved navn Kenta.Q. Hopson måtte en del år bag tremmer for at have løjet om sit marijuana misbrug på sin ansøgning om køb af et våben.

Men nu er der jo heldigvis forskel på Kong Salomon og Jørgen Hattemager, og hvis man er noget ved musikken i det Demokratiske parti – eller rettere, hvis ens far er det- så gælder der andre og blidere retsregler. Efter fem års fodslæbende og modvillig efterforskning har den amerikanske anklagemyndighed indgået et forlig (plea bargain) med præsidentens søn, Hunter Biden, der ellers stod til to gange tre års fængsel for skattesnyd for flere millioner USD og for at have løjet om sit omfattende narkomisbrug, da han anskaffede sig en pistol. Hunter Biden har erklæret sig skyldig i begge kriminelle handlinger. Som belønning for disse frivillige tilståelser, har anklagemyndigheden frafaldet tiltalen for skattesnyd, der så blev omdøbt til ’uagtsomhed’, som ikke giver fængsel, men ’probation’, der er en slags mild, betinget dom, et blidt rap over fingrene. Det normalt obligatoriske krav om ubetinget fængsel for ulovligt våbenindkøb blev ligeledes taget af bordet som belønning for en erklæring fra den angrende Hunter om, at han forpligtede sig til aldrig at skaffe sig et skydevåben.

Lokumsaftalen med Hunter Biden blev således en vindersag for alle de implicerede parter. For det første for justitsministeriet, der fra nu af vil afvise nye anklager mod Hunter Biden med henvisning til det indgåede forlig. Justitsministeriet kan således koncentrere alle kræfter om at skaffe Donald Trump en fængselsdom på den maksimale strafferamme på 400 år, idet man snedigt vil kombinere anklagen om brud på reglerne om de præsidentielle arkiver med en påstand om landsforræderi, fordi Trump angiveligt skulle have delt tophemmelige oplysninger med personer, der ikke var sikkerhedsgodkendte. Også præsident Biden kan glæde sig. Han kan nu kognitivt udfordret vakle ind i en ny periode på fire år som præsident tiljublet af medier og meningsfæller over hele kloden. Endelig er der også feststemning hos Biden-klanen, der ellers var ved at ryste i bukserne over de mange beviser om familiens omfattende korruption, der tårnede sig op omkring 9 medlemmer af præsidentens nærmeste.

ANNONSE

Det progressive Amerika ånder i øjeblikket lettet op. Retfærdigheden er sket fyldest og Hunter Biden-sagens konklusion viser jo tydeligt, at USA er en retsstat, hvor ikke engang præsidentens søn kan unddrage sig retfærdighedens lange arm. Men måske skal man ikke glæde sig for tidligt. Tilsynsudvalget i Repræsentanternes Hus (House Oversight Committe) under ledelse af James Comer arbejder ufortrødent videre med en sag, der langt overstiger Hunter Bidens skattefiflerier og narkorelaterede lovbrud. James Comer mener at kunne bevise, at 9 medlemmer af Biden-familien ulovligt har modtaget op til 30 millioner USD fra Kina, Rumænien, Rusland og Ukraine som betaling for politisk indflydelse hos den daværende vice-præsident Joe Biden. Det borgerlige USA har længe undret sig over, at Hunter Biden kunne få en bestyrelsespost i Burisma, Ukraines største energi-koncern uden at have det mindste kendskab til hverken energi eller industriel ledelse. Hunter taler ikke et ord ukrainsk, men oppebar et astronomisk honorar for sin sjældne tilstedeværelse i bestyrelseslokalet langt over, hvad der var normen i lignende industrivirksomheder på de kanter. Den daværende vice-præsident Joe Biden fik fyret den anklager, der var udpeget til at efterforske verserende korruptions-anklager mod Burismas ledelse. Korruptionssagen blev herefter droppet.

Nu er Comer-udvalget blevet bekendt med en lydfil, hvor Burismas ejer, Mukola Zlochevsky bekræfter at have betalt Hunter og Joe Biden 5 millioner USD hver for visse politiske ydelser. To afhoppede informanter ( whistleblowers) fra det føderale skattevæsen har under ed forklaret, at justitsministeriet satte en stopper for skattemyndighedernes efterforskning af Biden familien, da Joe Biden  blev nomineret som demokraternes præsidentkandidat i april 2020. Comer-udvalget er bekendt med, at Hunter Biden truede en kinesisk kontaktmand med, at hans far ville berede ham al landsens ulykker, hvis ikke den aftalte betaling øjeblikkeligt blev sat ind på Biden-kontoen. Kort tid efter modtog Hunter 5 millioner USD fra den kinesiske kilde. Efterforskningen fra Tilsynsudvalget har klarlagt, at Biden-klanen har oprettet hele 20 såkaldte LLCs ( Limited Liability Companies), som er en slags anparts-skuffeselskaber, der skulle sløre betalingernes vej fra  giver til modtager. Hunter har virkelig været på stikkerne, da han også har vredet betydelige beløb ud af  politiske kilder i Kazakhstan. Ja selv enken efter en borgmester i Moskva kunne ikke modstå fristelsen til at betale Hunter Biden 3,5 millioner USD.

Det er ikke ulovligt i USA at sælge politisk indflydelse, men det er i højeste grad ulovligt, hvis det sker i det skjulte. USA’s justitsminister, Merrick Garland har optrådt som præsident Bidens tro væbner under hele denne sag og har beskyttet ham mod ethvert anslag og anklage. Hensigten er at kvæle korruptionsanklagerne, indtil Joe Biden er genvalgt. Det sker i et tæt samarbejde mellem justitsministeriet, medierne og det Demokratiske partis vældige magtapparat. Samtidig skal offentlighedens opmærksomhed flyttes over på straffesagen mod Donald Trump, der med en dom på 400 års fængsel forhåbentlig vil få Biden sagerne til at blegne og forsvinde. Det lykkedes at mørkelægge Biden-klanens korruptionscirkus under hele præsidentvalget i 2020, hvad der kostede Trump valgsejren. Mon ikke det lykkes igen? For som amerikanerne siger: ” Hvis ikke vi kan se det på TV, er det ikke sket!”

ANNONSE