Hovederne på bloggen

Mens de danske og norske medier er optaget af Rusland, sker der dramatiske ting i USA, som helt går under radaren: Joe Biden har anskaffet sig en strafferetsadvokat. Kravene om en rigsretssag vokser. Den sidste i rækken var senator Ted Cruz. Demokraterne og de regimetro medier har fulgt en strategi, der nu giver bagslag for dem selv. De har lagt alle forsøg på at efterforske Biden og hans regime stendøde, samtidig med at de har givet Hunter Biden fripas i sager, der ellers ville resultere i flere års fængsel.

På et eller andet tidspunkt ville denne strategi bryde sammen, og det ser den ud til at være nu.

Demokraterne har sat for meget i gang, og de får deres egen strategi direkte tilbage i fjæset.

Først og fremmest retssagerne mod Trump. Sagen på Manhattan mangler ethvert rimeligt grundlag. Selv demokraterne så, at det var tyndt. Spørgsmålet om dokumenter giver også bagslag, idet lederen af ​​FBI’s lokale kontor i Washington bag lukkede døre afslørede for Kongressen, at de modsatte sig razziaen på Mar-a-Lago. Det var justitsminister Merrick Garland, der kørte dem over. Garland er blevet taget i at lyve flere gange. Samtidig er det kommet frem, at hans ministerium advarede Hunter Biden om, at hans lager i Virginia ville blive stormet. Landets egen justitsminister beskytter præsidentfamilien mod granskning! Den samme statsadvokat, der to gange forhindrede den særlige efterforsker David Weiss i at anklage Hunter.

Du kan snyde én gang, to gange, men ikke hele tiden. Før eller siden går noget i stykker.

Et halmstrå, der knækkede, var de afsløringer, som whistleblowere i Skattestyrelsen kom med til House Ways og- komitéen. De fremlagde en mail, som Hunter skrev, og den giver genklang i Washington:

ANNONSE

“A. Jeg sidder her sammen med min far, og vi vil gerne forstå, hvorfor den afkrævede forpligtelse ikke er blevet opfyldt,” sagde Hunter Biden til Henry Zhao, direktøren for det kinesiske kapitalforvaltningsfirma Harvest Fund Management, i meddelelsen fra IRS whistleblower Gary Shapley. “Og Z, hvis jeg får et opkald eller en sms fra andre involverede i dette end dig, Zhang eller formanden, vil jeg sørge for, at mellem manden, der sidder ved siden af mig og enhver person, han kender, og min evne til for evigt at bære nag, vil fortryde, at han ikke fulgte min anvisning.”

– Jeg sidder her med min far, og vi leder efter pengene, hvis de ikke kommer snart, bliver det månelyst.

Joe har altid sagt, at han intet ved om sin søns “handler”. Men han har protesteret og benægtet for kraftigt.

Kort efter meddelelsen modtog Bidens 5 millioner dollars.

Det er svært at sige, hvorfor netop denne besked ser ud til at have vippet vægten for Bidens. Men presset har bygget sig op over lang tid.

Whistleblowerne i skattemyndigheden havde særdeles gode cv´er. De var seniorer. Shapley så med det samme, at Hunter fik særbehandling. Da han sagde fra, blev han og hans team taget af sagen.

Du kan foretage et ulovligt træk. Men man kan ikke bygge et helt system på korruption og magtmisbrug, og det er, hvad Bidens har gjort: De har modtaget penge og presset folk til at betale, både i Ukraine, Kina og Rumænien. Samtidig har de pudset retsvæsenet på Trump og hans vælgere.

Trump risikerer 400 år, og Hunter slutter sig til far på Camp David.

Det går ikke.

Whistleblowerne er tidligere kommet fra FBI, nu fra skattemyndighederne. Hverken FBI eller justitsministeriet indrømmer noget. De stenmurer alt.

Joe inviterede Hunter til statsmiddagen for Narenda Modi. Han blev lagt mærke til.

Dagen efter tog han til Camp David.

“I denne uge påstod whistleblowere fra den føderale regering, at der foretages en massiv, korrupt DOJ/FBI obstruktion for at beskytte Hunter og Biden-familien,” tweetede Tom Fitton, præsident for Judicial Watch. Og Biden-administrationens ”sweetheart deal”, venneaftale, med Hunter er annonceret. Joe Bidens svar? Tag Hunter med til WH til en statsmiddag og derefter afsted til Camp David i weekenden med ham.”

Dette er ikke en strategi, der er egnet til at berolige allierede, herunder medierne, og afskrække fjenden. Det er slet ingen strategi, det er mere af det samme: Et fjollet grin, når journalister tør fremføre et kritisk spørgsmål.

I længden går det ikke.

Begivenheder i USA kan vise sig at være lige så dramatiske som i Rusland. Biden kunne blive væltet.

ANNONSE