Nyt

Er du klar over, at ni af dine medarbejdere i Fox News i morgen vil blive kollektivt ført ud af virksomheden og fyret af en HR-medarbejder? spørger Glenn Beck. Tucker vidste det ikke.

En kollega i Fox rapporterede ham til ledelsen, fordi Tuckers meninger fik ham til at føle sig utryg på arbejdet. Det er lovligt at opføre sig sådan i dagens USA, og det giver resultater. Tucker mødte personen og sagde: Kan du ikke tale med mig direkte i stedet for at gå til ledelsen? Så fik han besøg af en fra HR – human resources -, og Tucker tilstod, at han mistede besindelsen og bad hende om at skride.

HR blev introduceret som en afdeling, der skulle gøre virksomheder mere menneskelige. Det modsatte er sket. De er ledelsens hensynsløse arm.

Men siden Tucker blev fyret, har han vist, at han har en platform i kraft af sig selv, der vender rollerne om: Tucker har ledertrøjen på og inspirerer de gode journalister, der stadig er tilbage i Fox: Laura Ingraham, Jesse Watters, Pete Hegseth, Will Cain, Sean Duffy. Selv Trump sagde på Turning Point USA, at der stadig er gode journalister tilbage i Fox.

ANNONSE

Vi har set fremkomsten af alternative medier. Nu stiller Tucker sig i spidsen for at etablere et mainstream-medie på højrefløjen. Han er med til at flytte tyngdepunktet.

Murdochs tror, de kan bestemme, men medierne fungerer ikke sådan. Du kan ikke styre opinionen. Det tror dagens medier, men de bliver nødt til at tro om igen.

Der har altid været et samspil mellem medier og opinion. Det er først i de senere år, at medierne har trukket stigen op og begyndt at bestemme, hvad folk skal mene.

Der er klare tegn på, at folk ikke gider det mere. De er trætte af at blive dirigeret rundt med. Også i Norden.

Men for at denne modkultur skal blomstre helt, skal den have et mediehus med ressourcer. Som Document.

Som følger udviklingen i USA, hvor den store kamp står.

Der er meget større grund til optimisme, end man måske tror.

Mainstream-medierne i USA er på tilbagetog.

Fox led et stort nederlag, da de fyrede Tucker. De troede, showet ville fortsætte uden ham, men de tog fejl: En tredjedel af seerne forsvandt, og nu er aktierne blevet nedskrevet af Wells Fargo. Det er den samme historie som med Budweiser og Target: Virksomheder tror, de kan gøre, hvad de vil. Så beder de om ballade.

Tucker er begyndt at interviewe republikanske præsidentkandidater. Først var det Tim Scott. Derefter fulgte Nikki Haley, Ron DeSantis, Vivek Ramaswamy og Mike Pence.

Tucker nævner sabotage af Nord Stream 1 og 2 som en af de virkelig store historier, der ikke vil forsvinde. Han nævner Norge.

De taler om mordet på John F. Kennedy den 22. november 1962. Vidste Lyndon B. Johnson, hvem der dræbte ham? Dette har fået lidt opmærksomhed i norske medier. Det er blevet fastslået, at Lee Harvey Oswald var en “CIA-ressource”. Amerikanerne ser det samme gentage sig igen og igen. Det samme med Russiagate: Russeren, der var kilde til 80% af oplysningerne i svineripakken om Trump, kaldet Steele-dossiet, hed Igor Dansjenko. Han er blevet efterforsket for muligvis at være en russisk agent. Det forhindrede ikke FBI i at ansætte ham som en fortrolig menneskelig kilde, CHS, og betale ham 220.000 dollars. FBI interviewede Dansjenko i januar 2017, og han lagde kortene på bordet. Alligevel beholdt FBI ham. Når amerikanerne hører dette, tænker de: Disse akronyminstitutioner er ude af kontrol.

Hvem skal bringe dem under demokratisk kontrol?

Det er en enorm opgave.

Tucker siger, at Robert Kerr, der skrev biografien om LBJ, siger, at Johnson sandsynligvis vidste, at der ville ske noget med JFK i Dallas. Han var der og trådte til og overtog.

Det kan ikke blive mørkere end det.

Nu vil amerikanerne have sandheden.

Tucker nævner Desmet og hans bog i samtalen og siger, at det er noget af det bedste, han har læst. Beck er enig.

ANNONSE