Kunstbilde

Giorgione (1470-tallet-1510) og Tizian (c.1490-1576).
Olje på lerret, 110 x 138 cm. Louvre, Paris.

Italiensk titel: Fiesta campestre. Louvres titel: Concert champêtre.

Det er en vanlig oppfatning at dette bildet ble påbegynt av Giorgione, og fullført av Tizian, men det er ikke lett å finne ut hvem som malte hva. Det er også disputert i hvilken grad Tizian var lærling/assistent hos Giorgione, eller snarere en kompanjong i ateliéret.

Motivet kan muligens betraktes som en allegori over sameksistensen mellom det urbane og det pastorale, representert av de to unge menn, og de to svært lettkledde damene personifiserer kunst og musikk – men de deltar også aktivt med fløytespill, og med å hente vann fra brønnen.
Ewa Mrowca er solist på cembalo i Francis Poulencs (1899-1963) Concert champêtre (1928), med Musikkakademiet i Krakóws symfoniorkester, under ledelse av Rafał Jacek Delekta. Opptaket ble gjort i 2019,

ANNONSE

Læs også

Mest læst

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid

Læs også