Nyt

En dommer i Arizona har besluttet at tillade Kari Lake at føre retssag om valgsvindel ved sidste måneds guvernørvalg, hvor Lake stillede op som republikansk kandidat, men endte med at tabe til demokraten Katie Hobbs med 17.000 stemmer.

Lake har bl.a. klaget over, at en masse valgmaskiner i statens folkerigeste distrikt, Maricopa County, ikke fungerede – til skade for republikanske vælgere, som i langt højere grad end demokrater afgiver deres stemme på selve valgdagen. Sammenbruddet af maskinerne medførte, at mange frustrerede vælgere opgav at stemme. Ifølge Lake var det tekniske svigt et resultat af bevidst manipulation – og altså udtryk for valgsvindel.

Den republikanske kandidat skal nu kunne bevise, at nogen manipulerede med optællingsmaskinerne, og at det var nok til at berøve hende sejren.

Dommeren mener åbenbart, at Kari Lakes klage er seriøs nok til, at han vil tage den under behandling. Hvis han ikke mente det, ville han nægte at høre sagen, for sådan gør amerikanske dommere.

ANNONSE

Han kunne imidlertid have sparet sig umagen og blot ringet til den berømte jurist Jacob Mchangama eller chefredaktør Tom Jensen fra Berlingske, der begge har skældt mig ud for at have antydet, at alt ikke går rigtigt til ved amerikanske valg. Den slags skulle jeg holde mig for god til, skrev Tom Jensen, der ved besked, og som nu vil skrive til dommeren, at der ikke er noget at komme efter.

ANNONSE