Kopierede/fra hoften

Ifølge en ny Harris poll fører Donald Trump med 9 pct.point over Joe Biden. Det skyldes bl.a., at 14 pct. af de demokratiske vælgere har tænkt sig at stemme på Trump.
Det ser altså godt ud for den republikanske kandidat, men man skal huske, at republikanere skal have et betydeligt forspring for at overvinde demokraternes systematiske og velorganiserede valgsvindel.
Ifølge den tidligere formand for Repræsentanters Hus, Newt Gingrich, skal republikanerne have et overtag på 4 pct. for at have en chance, men da demokraterne er stadigt mere desperate for at bevare magten for enhver pris, skal der nok mere til.
I det hele taget er spørgsmålet, om amerikanernes stemmeafgivelse betyder noget. Det afgørende er ikke, hvordan folk stemmer, men hvem der tæller stemmerne op, og hvem der er bedst til at manipulere stemmemaskinerne.
Republikanerne er håbløse amatører, når det gælder om at vinde valg. Deres vælgere tror, at de gør en forskel ved at møde op på valgdagen, mens udfaldet for længst er afgjort.
Man kan derfor roligt regne med, at Biden – eller hvem der nu bliver demokraternes kandidat – er sikker vinder af præsidentvalget.
Donald Trump udtaler på det ene massemøde efter det andet, at han ikke vil tillade demokraterne at vinde ved hjælp af valgsvindel. Det lyder flot, men hvordan vil han sikre det i et USA, hvor demokratiet for længst er afskaffet?
ANNONSE

Læs også

Grauballemanden for president -
Er Trump en ny Hitler? -
Lyset for enden af tunellen -