Kommentar

Med få dages mellemrum bringer journalisten Matt Taibbi, som har fået fri adgang til Twitters arkiver, flere afsløringer af platformens dulgte handlinger, før Elon Musk tog kommandoen.
I går, fredag, handlede hans rapport om FBI’s bestræbelser på at påvirke, hvad Twitter måtte bringe, og dermed skaffe sig indflydelse på det amerikanske præsidentvalg i 2020 og midtvejsvalget i 2022.
Som Taibbi kan berette:
”De såkaldte TwitterFiles afslører hver dag mere om, hvordan regeringen indsamler, analyserer og behandler dine opslag på de sociale medier. Twitters kontakt med FBI var konstant og omfattende, som om Twitter var et datterselskab. Mellem januar 2020 og november 2022 var der 150 emails mellem FBI og Twitters tidligere chef for Trust and Safety, Yoel Roth … et overraskende stort antal er anmodninger fra FBI til Twitter om at gribe ind mod [hvad FBI kalder] valg-misinformation.”
Taibbi kan også afsløre, at der senest fra september 2022 – ca. tre måneder før midtvejsvalget – var ugentlige møder mellem Twitters chefadvokat (general counsel) Jim Baker og FBI, Department of Homeland Security, Justitsministeriet og Director of National Intelligence. Før Jim Baker kom til Twitter, var han general counsel for FBI, så det blev i familien.
Baker blev for nyligt fyret fra Twitter, da det kom frem, at han havde prøvet at lægge en dæmper på afsløringerne.
Taibbi konkluderer:
”Hvad de fleste opfatter som ‘Den Dybe Stat’, er i virkeligheden et vidtforgrenet samarbejde mellem statslige agenturer, private entreprenører og NGO’er, der sommetider er statsfinansierede. Skellene er så udviskede, at de ikke giver mening.
I stedet for at jage børnesex-forbrydere eller terrorister, har FBI masser af agenter, der analyserer og griber ind over for posteringer på de sociale medier. Ikke som led i nogen kriminel efterforskning, men som en permanent … overvågningsoperation. Det burde folk ikke være OK med.”
ANNONSE