Nyt

Det mest magtfulde parti i USA er ikke demokraterne eller republikanerne, det er Una-partiet. En magtkonstellation bestående af demokrater og republikanere, der er vant til at få deres vilje. Nu vil de vedtage en ny medielov, der giver de store medier mulighed for at danne karteller. Men lovforslaget har mødt modstand. Det favoriserer de etablerede medier, og censuren af ​​konservative kan blive endnu strengere.

Officielt er begrundelsen for karteladgangen, at medierne så vil være stærke nok til at kunne forhandle med Big Tech, f.eks. om kompensation for indhold, de leverer, og Big Tech tjener penge på.

Men som alle ved: Medierne og Big Tech har samme ideologiske holdning. De varetager de samme interesser. Sådan en lov bliver ræven og hønsene.

Ikke desto mindre forsøgte Senatets mindretalsleder Mitch McConnell at haste loven igennem. Men det er tilstrækkeligt, at en senator protesterer, til at processen stopper. Det gjorde Tom Cotton.

McConnell er det ultimative sumpdyr. Han omdirigerede penge fra valgkassen fra pro-Maga-kandidater til kandidater, han vidste, ville tabe. Hellere en Demokrat end en Maga.

Magteliten i Washington forsøger at konsolidere magten, og de tænker frem mod 2024. Hvis medierne og Big Tech er på samme side, bliver det svært for Trump at komme til orde. Men samtidig bliver det et endnu mere polariseret samfund, hvis den ene part ikke får lov til at komme til orde. Liberale medier klager over polarisering, mens de øger den.

ANNONSE

Det mærkelige ved lovforslaget er, at Ted Cruz støttede det. Det samme gør John Kennedy, begge dygtige republikanske senatorer. Hvad tænker de på? Har de fået et tilbud, de ikke kan afslå?

Nu vil demokraterne forsøge at hægte loven på en større pakke som forsvarsbudgettet. Dette er blevet en almindelig praksis. Omstridte lovforslag skjules, så de glider igennem, inden det er gået op for repræsentanterne og offentligheden, hvad de har stemt. På den måde bliver afstanden til vælgerne stadig større.

Loven hedder Journalism Competition and Preservation Act (JCPA).

https://www.breitbart.com/politics/2022/12/01/exclusive-mitch-mcconnell-blocked-from-moving-media-cartel-bill-jcpa-via-hotline/

ANNONSE