Kopierede/fra hoften

Donald Trump bad publikum gætte på hvem som kommer til at stille for tredje gang i 2024. Det var det samme som at kundgøre sit kandidatur. Dermed er den politiske scene dækket op til kamp de næste fire år. Alt som sker, vil være i lyset af en valgkamp.

Den første kamp, som skal vindes er kongresvalget i 2022, hvor en tredjedel af Senatet og hele Repræsentanternes Hus er på valg. Demokraterne har en meget tynd majoritet i begge kamre. De har ikke dækning for de radikale reformer de prøver at hamre igennem. De gør mange ting som virker underlige, som hegnet rundt om Capitol Hill og snakken om “krigen mod hjemlig terrorisme”.

Trump viste med den første tale siden han gik af 20. januar at han akter at slås for den konservative bevægelse som forandrer det Republikanske parti. Han var klar over at Republikanerne som stemte for rigsret i Repræsentanternes Hus og mod ham i Senatet, ikke hører hjemme i partiet. Han kaldte Liz Cheney en “warmonger”, en krigsophidser. Han har vært lige så kontant mod Mitch McConnell. Disse to troede Trumps tid var omme og at de kunne sparke ham ud ad døren. Meningsmålingerne viser noget helt andet. De ligger på over 90 procent støtte blandt Republikanske vælgere. Trump er kløen som aldrig forsvinder. Medierne er besat af Trump, selv om de hader ham, og det er denne afhængighed som er noget af en psykologisk gåde.

ANNONSE

Alle meldte de – fra VG og NRK til Washington Post – at Trump nu var live. Men de klarer ikke at fremstille det han siger på en oprigtig måde.

Trump lagde stor vægt på ytringsfrihed i sin tale, og her har Big Tech, medierne og Demokraterne givett ham en ny stor sagk. Republikanske veælgere finnder sig ikke i at blive gjort til andenrangs borgere.

Først mistete de princippet om lighed for loven, derefter mistete de ytringsfriheden og på toppen af det hele mistete de retten til at lagde sin stemmeseddel tælle med. Hver gang en falsk stemme blev aflagt kansellerte den en ægte, gyldig. Dette var bare den mest outrerede form for cancel-culture: Kanselleringen af et helt valg.

Trump gjorde ikke noget forsøg på at gå udenom eller omskrive riggingen af valget. Han sagde det med rene ord: Valget blev stjålet fra ham og meningsmålinger viser at 39 procent afv alle velgere er enig med ham og 75 procent af republikanerne.

Det giver Trump en stor fordel. Han stiller som den retfærdige kandidat som skal hævne en stor uret mod vælgerne. Der er noge Trump har forstået: Krigen mod ham er i virkeligheden en krig mod hans veælgere.

Det er Demokraterne og medierne som har gravet sig ned i et hul og meget tyder på at de ikke aner, hvordan de skal komme op. De graver sig bare dybere og dybere ned.

I en diskussion med CPACs leder Matt Schlapp sagde CNNs Jim Acosta at årets konference var koncentreret om The Big Lie. The Big Lie er hentet fra  Gobbelt. CNN er faldet ned på et niveau hvor de tror de har Trump ved at nagle ham til Det tredje Rige. De er ikke alene. Flere norske redaktører og akademikere har gjort det samme.

Men funker det? Det synes at prelle af som vand på en gås og synes snarere at slå tilbage. Medierne og kommentariatet synes ikke at kunne tage ind over sig, hvad det vil sige at 39 procent af vælgerne mener valget var rigget. De foretrækker at fortsætte i samme spor, som betyder at de graver sig endnu dybere ned.

ANNONSE