Kommentar

Vi er fem dage fra det amerikanske midtvejsvalg, og demokraterne er desperate. I et normalt land ville politikerne føre valgkamp ved at fremhæve deres politiske fortjenester. Se hvad vi har udrettet til gavn for befolkningen, ville de sige. Men da demokraterne ikke har lavet andet end ulykker de seneste to år, har de ikke noget at bryste sig af.

De kan ikke påstå, at de har forbedret økonomien for den brede befolkning, hvoraf mange dagligt må vælge mellem at få råd til de daglige indkøb og fylde tanken i deres bil. Grænsen står pivåben, og formentlig fem millioner illegale indvandrere er strømmet ind i USA sammen med store mængder fentanyl, som har taget livet af mindst 100.000 og åbnet vejen for prostitution og handel med børn.

Kriminaliteten er eksploderet i demokratisk styrede stater og byer og står nu sammen med økonomien øverst på vælgernes liste over valgets vigtigste temaer. Udenrigspolitikken ligger i ruiner, og Brasilien, det sidste vestligt orienterede land i Sydamerika, har netop valgt en socialistisk og Kina-venlig præsident – efter millioner af brasilianeres opfattelse gennem valgsvindel.

ANNONSE

Hele Sydamerika vil nu i stigende grad orientere sig efter Beijing, men det kommer utvivlsomt Biden-klanen godt tilpas, da den selv er i lommen på Kinas kommunistiske parti. Den republikanske senator Rand Paul siger uden omsvøb til Laura Ingraham på Fox News, at demokraterne prøver at efterligne Kina.

Længe troede demokraterne, at de kunne vinde valget på abortsagen, men den har vist sig at være en fuser, som ligger lavt på vælgernes liste over prioriteter.

Demokraterne har nu ikke andet at gå til valg på end påstanden om, at en republikansk sejr vil undergrave selve demokratiet. På MSNBC advarer den prominente historiker Michael Beschloss om en bølge af vold over hele landet, hvis republikanerne skulle få flertal i Repræsentanternes Hus og Senatet. Det vil være slut med retsstaten, siger han. Børnene vil blive arresteret og meget tænkeligt slået ihjel.

Også præsident Biden er i dårligt humør. Under gårsdagen tale i Union Station i Washington, DC, beskyldte han mere eller mindre direkte republikanske vælgere for at udgøre en trussel mod demokratiet. Underforstået: Demokrati har man kun, hvis demokraterne har magten. Det har han sagt gennem flere måneder, men der var en interessant detalje i hans seneste jeremiader, nemlig understregningen af, at det kan tage flere dage, før amerikanerne kender valgets endelige udfald. Hvorfor skulle han nævne det? Et gæt kunne være, at optællerne lige skal have tid til at fabrikere det ønskede resultat. Som Stalin skal have sagt: Det vigtige er ikke, hvordan folk stemmer, men hvem der tæller stemmerne op.

Er det en ”konspirationsteori” at frygte valgsvindel eller en ”rigged election”?

Man får sine bange anelser, efter at online-magasinet The Intercept for få dage siden kunne dokumentere, at The Department of Homeland Security (Sikkerhedsministeriet) i længere tid hemmeligt har samarbejdet med Big Tech om at undertrykke ”misvisende” informationer om Covid-19 og vaccinens effekter, om racemæssig retfærdighed, det amerikanske udtog fra Afghanistan og USA’s støtte til Ukraine. Facebook har tilmed oprettet en portal, hvorigennem DHS og andre regeringsagenturer direkte kan indrapportere ”disinformation”.

Informationskontrol er en måde, hvorpå man kan kontrollere valg.

Alle taler nu om en sikker republikansk bølge ved midtvejsvalget, men det er nok bedst ikke at sælge skindet, før bjørnen er skudt.

ANNONSE