Kommentar

Donald Trump har fået flere stemmer end nogen anden tidligere republikansk kandidat: Det nærmer sig nu 70 millioner (han fik 63 millioner i 2016). Samtidig gør Republikanerne det godt i Kongressen: Demokraternes flertal svinder, og Republikanerne forsvarer flertallet i Senatet. Der har m.a.o. ikke været nogen blå bølge, men en rød. (Rød betyder i amerikansk politik ”konservativ, borgerlig” mens blå betyder ”venstreorienteret”. Altså det modsatte af i Danmark.)

Alligevel vil Demokraterne og deres loyale medier have os til at tro at Trump er taberen.

Vi ved fra 2016 at det godt kan ske at en præsident vinder flertallet af stemmerne og alligevel taber i antallet af valgmandater.

Men der er for mange mærkelige omstændigheder til at det virker som den naturlige forklaring:

I blå stater (venstreorienterede) gik valget helt fint, det var ovre på nogle få timer. I røde (borgerlige), derimod, var der «problemer» med optællingen. Minoritetslederen i Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy, siger, man standsede optællingen i de store byer. Man behøvede tid til at se hvor stor ”turnout” der havde været i landdistrikterne for at kunne skaffe de nødvendige stemmer til veje, til at vægte dem.

Call out

Der er nogle mærkelige praksisser ved det amerikanske valgsystem. Medierne kan «call out» en vinder. Det skal ellers normalt ske i samordning med lederne af optællingen.

Men ved dette valg har pro-Biden-journalister – allerede før resultatet forelå – kundgjort at Biden vandt. En af dem var en redaktør i Fox News (en kendt Demokrat) som annoncerede Arizona for Biden.

ANNONSE

For Trump var det omvendt. Her ville man ikke annoncere hans sejr i stater, hvor han havde vundet.

I alt skabte dette et narrativ om at Biden var vinderen og Trump taberen.

At skabe sådanne narrativer har medierne gjort i fire år. De gør hinanden til ”de gode”, hvis man med dét mener gode til at manipulere.

Men halvparten har fundet ud af at medierne er løgnere. Trump ville aldrig have fået tæt på 70 millioner stemmer, hvis vælgerne havde troet på medierne. Det faktum får du aldrig norske medier til at nævne og reflektere over.

Folket er fjenden

Det medierne har gjort, er at positionere sig over og mod folket. Dermed bliver de nødt til at tage næste skridt, som er at behandle folket som fjender.

Censuren på de sociale medier vil blive stærkere. På YouTube bliver videoer, folk har lagt op af Tuckers, Sean´s og Lauras´ shows, nu afbrudt af tåbelige reklamer med «Thank you for watching» efter bare nogle minutter.

Twitter og Facebook viste jernnæven før valget, da de blokerede for New York Post-afsløringerne om Joe og Hunter Biden.

Vi ved fra historien at undertrykkelse har sin egen dynamik: De herskere som slår ind på den vej, bliver nødt til at fortsætte.

De savner demokratisk legitimitet og kompenserer med undertrykkelse.

Koalition mod Trump

Det er ingen underdrivelse at sige at en koalition bestående af Demokraterne, BLM, Antifa, medierne, Wall Street, Hollywood, Silicon Valley og Kina står på den ene side, mens Trump og folket står på den anden.

Trump har på fire år overbevist halvparten af vælgerne om at han er den rette. Det er ham, som har båret Republikanerne frem til sejr ved kongresvalget. Men de besvarer takken med at være tavse, når Demokraterne forsøger at fravriste ham sejren.

Denne svigefulde optræden vil få konsekvenser for flere af dem ved næste korsvej, som er om bare to år.

Trumps vigtigste allierede er den underskov af netsteder, som er dukket op de senere år. De afslører korruptionen på Demokratisk side.

Demokraterne har vist at de agter at forandre republikken til noget, som vil eliminere Republikanerne og gøre sig selv til herskere for al fremtid.

Chancen glippede

Hvis der havde været en blå, venstreorienteret bølge, ville de have kunnet gøre det. Men vælgerne sagde nej. De ville ikke.

Dette er en vigtig lærdom at få med sig, uanset hvem der vinder kampen om Det Hvide Hus.

Selv AP´s billeder viser at Trumps vælgere er patrioter. De samler sig udenfor vagtlokalerne i tusindvis og har Stars & Stripes med sig.

Demokraterne er allieret med stormtropper, som brænder flaget.

Den forskel siger alt.

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria