Nyt

Skibet «Aquarius» på havnen i Augusta på Sicilia den 30. januar 2018. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / Scanpix.

 

Spaniens statsminister Pedro Sánchez har givet tilladelse til at SOS Méditerranée-skibet «Aquarius» med 629 migranter ombord kan gå i havn i Spanien, skriver El País. Baggrunden for Sanchez’ skal være humanitære årsager, efter at både Malta og Italien har nægtet at tage imod NGO-fartøjet i sine havne. 

«Det er vor pligt at hjælpe til med at undgå en humanitær katastrofe og tilbyde en sikker havn til disse mennesker», siger Pedro Sánchez. 

Den spanske avis, som selv har reporteren Naiara Galarraga Gortázar ombord på «Aquarius», skriver at kaptajnen endnu ikke er blevet informeret om at skibet kan få lov til at lægge til i Valencia, men at de fremdeles venter på instruktioner fra den italienske redningscentral, som normalt koordinerer trafikken.

Valencias borgmester Joan Ribó havde allerede budt skibet velkommenpå vegne af den by, han administrerer. «Vor fremmeste forpligtelse er at redde menneskeliv», siger han. Også borgmesteren i Barcelona, Ada Colau, havde givet udtryk for det samme. 

ANNONSE

«Hvis vi tror på Europa, er det på tide at bevise det», siger Colau, som understreger at Spanien ikke gør nok på asylfeltet.

 

ANNONSE