Kommentar

Som Victor Davis Hanson bemærker på Fox News, er det underligt, at Biden og demokraterne ikke fremhæver deres bedrifter under den igangværende valgkamp. Det gælder ikke mindst den vellykkede indsats mod USA’s’ produktion af olie og gas. Forud for præsidentvalget i 2020 lovede Joe Biden at kvæle denne industri, og det løfte har han efter bedste evne prøvet at holde.

Resultatet har ikke bare været en eksplosion i benzinpriserne. Nu er der også mangel på diesel. Som finansmagasinet Bloomberg kan berette, har USA kun diesel til 25 dages forbrug – det laveste niveau siden 2008. Energileverandøren Mansfield Energy fortæller, at kunderne ofte må køre fra terminal til terminal for at få tanken fyldt.
Tidligere på ugen meddelte banken Goldman Sachs, at manglen på diesel ikke bare har ramt USA, men breder sig til Europa og vil forårsage højere brændselspriser til vinteren. Ifølge banken er der sket en underinvestering i raffinaderikapacitet, samtidig med at raffinaderier er blevet lukket, hvilket især har ramt dieselproduktionen.
Knapheden på diesel har fået leverandørerne til at omdirigere ladninger, der var beregnet på det europæiske marked, til amerikanske aftagere. Mindst to tankskibe med ca. 90.000 tons diesel og flybenzin, der skulle være gået til Europa, er blevet omdirigeret til den amerikanske østkyst.
Også herhjemme kan vi altså takke Biden-administrationen for dens vellykkede energipolitik.
Hvis den amerikanske regering ikke meget snart finder på noget, går hele samfundet naturligvis i stå.
Spørgsmålet er, om det var noget, som Bidens bagmænd havde planlagt for at kunne lave drastiske regeringsindgreb. Man tør snart ikke forsværge noget.
ANNONSE