Kommentar

Få dage inden han blev valgt til USA’s næste præsident i 2008 erklærede Barack Obama, at det var hans mål, ”fundamentalt at ændre Amerikas Forenede Stater”. Med det mente han, at bevæge nationen væk fra individuel frihed, lille offentlig sektor og fri markeds kapitalisme og hen imod en socialistisk, kollektiv samfundsmodel, centralt styret af et permanent Demokrat-flertal. Projektet led skibbrud på halvvejen, men ikke mere end at det blev overtaget intakt af den kognitivt udfordrede Joe Biden, der nu fortsætter, hvor Obama måtte slippe. Målet er det samme som Bidens pressechef udtalte for nyligt: ” Vi arbejder på en fundamental ændring af USA’s økonomi”.

Obama kom ellers godt fra start med sit revolutionerende projekt. I hans første år som præsident blev USA ramt af en lammende bankkrise, hvor hele fire storbanker gik konkurs uden, at regeringen trådte til med stabiliserende lovgivning. Som en finansiel Corona spredte krisen sig til banker i alle de vestlige demokratier, som i desperat søgen efter likviditet holdt brandudsalg af deres værdipapirer. Dermed torpederede bankerne erhvervsvirksomhederne, og vi fik en altomfattende økonomisk krise, som i de følgende år knuste vækst og beskæftigelse i USA og Europa.

Under Obamas 8 år som præsident led USA under den laveste økonomiske vækst siden den store depression i trediverne. Der var dramatisk fald i lønmodtagernes indkomst og beskæftigelse. Hundrede tusinder af familier måtte flytte fra hus og hjem, helbredsforsikringer var ikke til at betale, og der var stor vækst af borgere, der måtte søge om madkuponer for ikke at sulte.

ANNONSE

Obamas socialiseringsplaner blev hindret af midtvejsvalgene i 2010 og 2014, der kostede Demokraterne magten i Kongressen. Obama trøstede sig dog med, at hans protegé Hillary Clinton som den næste præsident ville fuldende transformationen af USA. Donald Trump kastede imidlertid grus i maskineriet, og selv om han var forhadt og foragtet af medier og halvdelen af befolkningen, skabte han på sine 4 år som præsident den største økonomiske vækst i mands minde, den højeste beskæftigelse og ligeledes den største fremgang i lønmodtagerindkomsterne.

I dag er Obama tilbage på kontoret. Ikke fysisk til stede i Det Hvide Hus, men alle andre steder. Den retarderede Biden er reelt sat fra bestillingen. Af Biden’s 100 vigtigste embedsmænd og ministre stammer de 74 fra Obamas administration. Obamas projekt om at radikalisere skoler og universiteter til krigsførelse mod hvide og heteroseksuelle fortsætter under Biden for fuld damp. Det gør også socialiseringen af samfundet og centraliseringen af den politiske magt, som i dag er i hænderne på Demokraterne og deres væbnere i medier og Facebook. Obama – Biden regeringen udbetaler tusindvis af milliarder af dollars til lønmodtagere for at holde dem hjemme fra arbejde og for at vænne dem til at være på støtten. Skatterne tordner i vejret ligesom inflationen, der jo er den fattige mands skattebyrde. Alt stiger lige fra fødevarer til benzin og elektricitet. USA tynges nu også af en forsyningskrise, overbelastede havne, mangel på lastbilchauffører og flyafgange, fordi personalet modsætter sig tvangsvaccinering mod Corona.

Obama sagde for nyligt i et interview med ”the Hill”, at ”den fundamentale ændring af USA nok var gået for hurtig for en stor del af befolkningen”. Obama var en elendig præsident, men han er en eminent revolutionær, som ved, når timen er kommet:

Covid-epidemiens totalitære styring kuede den amerikanske befolkning, som nu bøjer nakken og accepterer Obamas kommende formynderstat.

ANNONSE