Kommentar

De danske medier udmærker sig ved ikke at have forstået noget som helst af, hvad der sker i Amerika. Eller endnu værre: Måske har de forstået noget, men vælger at skjule det. Under alle omstændigheder er det katastrofalt, at danskerne bliver fyldt med propaganda i stedet for reelle oplysninger. Og hvis medierne lyver og fordrejer i deres USA-dækning, gør de nok også, når det gælder det meste andet.
Men altså: Biden-regimet er ved at falde fra hinanden. Det skyldes ikke mindst, at præsidentens mentale svækkelse efterhånden er så åbenlys, at den ikke lader sig skjule. Biden kan ikke sige to ord i sammenhæng uden at dumme sig, og et stort flertal af amerikanerne vil ikke have, at han genopstiller til præsidentvalget i 2024. Spørgsmålet er, om han overhovedet holder så længe.
Men hertil kommer, at Bidens bagmænd ikke har kunnet virkeliggøre deres ambitiøse reformprogram, der gik ud på at beskatte ”de rige” og bruge pengene på en total omlægning af produktionen og forbruget af hensyn til klimaet. Og nu har også de venligtsindede pro-demokratiske medier vendt Biden ryggen.
I fredags bragte New York Magazine’s Intelligencer en kommentar, hvori det blev bemærket, at Bidens to år som præsident næsten med sikkerhed bliver enden på demokraternes regeringsmagt inden for en overskuelig fremtid. Det skyldes ikke mindst, at demokraterne er ved at miste støtten hos de minoriteter af sorte og især latinoer, som gennem årtier har været partiets rygrad.
Det ser ikke godt ud for det demokratiske partis bagmænd, som – kunne man tilføje – skal snyde gevaldigt for at vinde de kommende valg i 2022 og 2024.
Hvad skal demokraterne gøre, og hvad skal de knytte deres forhåbninger til?
En af USA’s virkeligt uafhængige journalister, Glenn Greenwald, fremsætter den overraskende formodning, at de håber på Donald Trump som modstander. Ham fremstillede de som noget nær nazist, og det lykkedes dem at overbevise store menneskemængder om, at han udgjorde en fare for nationens og den enkelte borgers fremtid. Det vil demokraterne og deres lydige medier naturligvis prøve igen, hvis Trump skulle beslutte at opstille til præsidentvalget i 2024. I så fald vil de givetvis opfinde nye sammensværgelser, som Trump skal have gjort sig skyldig i – ligesom den berømte russiske sammensværgelse.
Så er den demokratiske inderkreds ifølge Greenwald mere bange for Floridas republikanske guvernør, Ron DeSantis, som er en svoren tilhænger af Trumps ”Amerika først”-politik og en arg modstander af demokraternes woke-ideologi, men udtrykker sig mere urbant og derfor har større chancer for at tiltrække de vælgere, som Trump stødte fra sig med sin til tider brovtende stil.
Greenwald, der tydeligvis har gode kilder i den demokratiske top, fortæller, at man i inderkredsen allerede inden præsidentvalget i 2020 var forfærdet over opstillingen af Joe Biden, hvis åndsevner var i frit fald. Men Biden blev reddet af covid-epidemien, som medførte, at han kunne føre valgkamp fra en kælder, hvor han læste op fra en teleprompter, og således undgik at skulle møde vælgerne. Som præsident er han nødt til at vise sig i offentligheden, og hver gang vrøvler han.
Hvad så med vicepræsident Kamala Harris? Ingen taler om hende som mulig præsident, da de fleste har opdaget, at hun er for dum og uvidende.
Demokraterne troede, at de kunne vinde amerikanernes hjerter ved at prædike socialisme og woke-ideologi. Det er ikke gået som forventet.
ANNONSE