Kommentar

Donald Trump er tilsyneladende i højt humør, idet han regner med at vinde præsidentvalget den 5. november, og skal man tro flere meningsmålinger, har han grund til optimisme.
En meningsmåling offentliggjort i går viser, at Trump fører over Biden i flere såkaldte ”swing states”, dvs. de stater, hvis vælgere i realiteten afgør valget. I Arizona fører Trump med 6 pct.point over den siddende præsident, i Florida med 11 pct.point, i Georgia med 8, i North Carolina med 4, og selv i de traditionelt venstreorienterede stater Michigan og Pennsylvania har Trump en snæver føring.
Måske mere sigende: Hvis man spørger vælgerne i sving-staterne, hvem de tror vinder, hvis valget står mellem Trump og Biden, bliver Trumps føring endnu mere markant.
Per Redfield & Wilton Strategies, der står for den aktuelle meningsmåling, har også spurgt, hvordan vælgerne ville stemme, hvis de også kunne stemme på demokraten Robert F. Kennedy Jr., og det viser sig, at Biden i så fald ville tabe flere stemmer end Trump.
Også en meningsmåling lavet af Future Majority/Change Research, der har en tendens til at overstimere stemmer på demokraterne, kommer til lignende resultater.
Men før Trump og hans begejstrede tilhængere bliver for sejsikre, går de klogt i at se på de magtpolitiske realiteter.
Kendsgerningen er, at demokraterne sidder på hele USA’s magtapparat – den føderale administration, FBI, CIA, de væbnede styrker, Justitsministeriet og Department of Homeland Security foruden næsten alle de traditionelle medier, der knapt gør nogen hemmelighed af, at de har forladt journalistikken og er gået over til at blive propagandasendere for demokraterne.
Hvis det først på valgnatten skulle vise sig, at Trump stod til at vinde i de afgørende stater, ville deres demokratiske magthavere mirakuløst fremtrylle lige præcis nok spøgelsesstemmer til, at han tabte. Valgsvindelen kan være nok så åbenlys, og Trumps tilhængere kan protestere, så meget de lyster, men hvad kan de gøre? Ligesom efter valget i 2020 kan de gå til domstolene med beviser på uregelmæssigheder, men som i andre diktaturstater er domstolene nødt til at holde sig gode venner med den føderale stats magtapparat.
Den uforlignelige – og uforligeligt velskrivende – amerikanske journalist, Matt Taibbi, har været til Trump-stævne i Iowa, hvor der skal være primærvalg den 15. januar.
Efter at have givet adskillige eksempler på Trumps evner som stand-up-komiker vender Taibbi sig mod mere seriøse refleksioner over demokratiets og retsstatens sørgelige tilstand i USA, og han bemærker, at landets degeneration begyndte, længe før Trump meldte sig på scenen som politisk kandidat. Hør bare:
”I de 15 år før [Trump stillede op som præsident] indførte USA tortur, kidnapning, grundløse arrestationer (for første gang siden 1861), dronemord, præventiv krig, masseovervågning og en lang liste af andre afsindige angreb på vores kultur.”
”Amerikas ledere har i mere end et årti pisset på The Bill of Rights [den amerikanske forfatnings frihedsgarantier]”, skriver Taibbi.
Demokraterne og deres medier har længe fremstillet Donald Trump som en gadedreng, der er ikke er værdig til at være præsident.
Og en gadedreng er han. Det var præcis grunden til, at amerikanerne – bortset fra eliterne – kunne lide ham. Mange har grinet over hans respektløse og uforskammede omtale af Hillary Clintons bryster: ”Brystjobbet var forfærdeligt, det lignede to lygtepæle, der kom ud af kroppen.”
Ifølge Taibbi kunne Trumps valgslogan have været: ”Jeg er et røvhul, men i det mindste indrømmer jeg det.”
Uanset, hvad røvhullet har udrettet for USA og den jævne befolkning – og det er ikke så lidt – har Joe Bidens dukkeførere tydeligvis besluttet at koncentrere deres valgkamp om et enkelt tema: hadet til Trump og dem, der støtter ham. De er vor tids nazister og en fare for demokratiet, fortæller demokraterne. Og stillet over for en sådan trussel er alle metoder selvfølgelig berettigede – valgfusk, indespærring af modstandere, censur o.lign. Derfor prøver flere demokratisk-styrede stater at forhindre Trump i at optræde på stemmesedlerne ved det kommende valg. De mener sig åbenbart så magtfulde og urørlige, at de kan forhindre omkring halvdelen af befolkningen i at stemme på deres foretrukne kandidat.
Joe Biden har heller ikke andet at gå til valg på end hadet til Donald Trump. Han kan i hvert fald ikke fremhæve sine bedrifter.
Demokraten Nancy Pelosi, der er er tidligere formand for Repræsentanternes Hus, har netop bekendtgjort, at staterne har ret til at udelukke Trump fra stemmesedlerne, uanset hvad der måtte stå i forfatningen.
De kalder det demokrati.
ANNONSE