Dag: 1. juli 2022

Moritz Daniel Oppenheim (1800-1882) Olje på lerret, 37,5 x 28,2 cm, The Israel Museum, Jerusalem. Moritz Daniel Oppenheim var en av de første europeiske kunstnere med jødisk bakgrunn som gjorde seg bemerket. Han malte en del portretter – blant annet av dikteren Heinrich Heine (1797-1856) fra 1831. En stor del av hans bilder var dog […]

Les Mer...

Italiens klima- og energiminister Roberto Cingolani er så usædvanlig en plante i det europæiske politiske landskab. Batterisamfundet vil gøre os meget mere afhængige af Kina på grund af behovet for sjældne jordarters metaller, end vi er nu ved Rusland på grund af behovet for gas, hævder Cingolani.

Les Mer...

Johan Svendsens (1840-1911) symfoniske dikt Zorahayda – selv betegnet han det som Legende, ble komponert i 1874 og revidert i 1879. Idéen fant han i den amerikanske forfatter Washington Irvings (1783–1859) Legend of the Rose of the Alhambra. Ole Kristian Ruud dirigerer Trondheim-symfonikerne, fiolinsoloen (som symboliserer den mauriske prinsessen Zorahayda) er ved Elise Bâtnes.  

Les Mer...

Politik handler om følelser, og mens venstrefløjen skriger om kvinders ret til abort, så er abortmodstandere alt for høflige. TV2 har netop sendt første afsnit af en dokumentar om Pilou, der blev født i 22. graviditetsuge. Udsendelsen inkluderer masse af billeder af en sød smilende dreng. Abort er ikke kun kvinderettigheder, det er også fosterdrab.

Les Mer...

Berlingske har netop gjort Anne Sofie Allarp til kronikredaktør, og vil man illustrere venstredrejningen i det revolutionære kalder borgerlige medier, så er det vitterligt et godt udgangspunkt. Avisens debatredaktør fortæller blandt andet, at hun ‘har en fremragende evne til at forstå vor tids mest afgørende brudflader’.

Les Mer...

Som det for længst er blevet forudsagt på dette sted, bliver der ingen advokatundersøgelse af Mette Frederiksen og hendes regerings optræden i minksagen. Hendes støttepartier, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, vil nemlig ikke være med. Og selvfølgelig vil de ikke det. Nye Borgerlige har fået den geniale ide at hyre sine egne advokater.

Les Mer...