Kunstbilde

Ukjent fotograf, sølvgelatinkopi (USHMM, Washington DC/Det jødiske museet i Bratislava)

Nærmere om de avbildede. Det er noe tvil rundt identifikasjonene:

Wendy Lower believes the victims may have been Khiva Vaselyuk (far right), her nephew Boris and her son, Roman – but surviving relative Svetlana Budnitskaya was unable to make a positive identification
The image showed a group of women from Miropol, including a nurse named Khiva Vaselyuk and two children. One, in a sailor suit, was her nephew, Boris, who bore a striking resemblance to the boy stumbling at the edge of the pit. The other child was her son, Roman, wearing a head band

.I 2009 ble historikeren Wendy Lower (f.1965) kjent med noen fotografier tatt av den slovakiske krigsreporteren Lubomir Skrovina, i forbindelse med massakren ved Miropol i Ukraina den 13. oktober 1941, der rundt tusen jøder ble myrdet. Bildene hadde inntil da vært oppbevart av sikkerhetstjenesten i Praha. Man finner nærmere orientering rundt massakren og bildene her.

Etter tolv års forskning kunne hennes beretning The Ravine bli utgitt.

ANNONSE

Læs også

Læs også