Kunstbilde

Ukjent fotograf, sølvgelatinkopi (USHMM, Washington DC/Det jødiske museet i Bratislava)

Nærmere om de avbildede. Det er noe tvil rundt identifikasjonene:

Wendy Lower believes the victims may have been Khiva Vaselyuk (far right), her nephew Boris and her son, Roman – but surviving relative Svetlana Budnitskaya was unable to make a positive identification
The image showed a group of women from Miropol, including a nurse named Khiva Vaselyuk and two children. One, in a sailor suit, was her nephew, Boris, who bore a striking resemblance to the boy stumbling at the edge of the pit. The other child was her son, Roman, wearing a head band

.I 2009 ble historikeren Wendy Lower (f.1965) kjent med noen fotografier tatt av den slovakiske krigsreporteren Lubomir Skrovina, i forbindelse med massakren ved Miropol i Ukraina den 13. oktober 1941, der rundt tusen jøder ble myrdet. Bildene hadde inntil da vært oppbevart av sikkerhetstjenesten i Praha. Man finner nærmere orientering rundt massakren og bildene her.

Etter tolv års forskning kunne hennes beretning The Ravine bli utgitt.

ANNONSE

Læs også

Mest læst

Hvem skal nu betale?

Læs også