Tavle

Per Juul Carlsen anmelder seneste Paul Verhoeven-film, der handler om noget så eksotisk som ‘lesbisk nonnesex’. I en tid hvor politikere, helt ind i Folketinget, ser religionskritik som et slet skjult angreb på Islam, så er det forbavsende hvad der går under radaren i forhold til Kristendom. Anmeldelse fra DR.dk – Der er til både underlivet og hjernen i ny film om lesbiske nonner.

Der er lir og spas og flabet leg med religiøse symboler. Den katolske kirke får en ordentlig omgang smæk, endda helt fra begyndelsen af filmen, da abbedissen i Benedettas kloster (spillet forrygende af Charlotte Rampling) er skamløst grådig. Der er ikke grænser for den medgift, abbedissen vil have, da Benedetta bliver afleveret i klostret af sin far.

Og sådan fortsætter Verhoeven med at spidde kirken. Det kulminerer undervejs, da Benedetta bliver opfordret til at bruge en trædildo, der er skåret ud af en Jomfru Maria-figur. Tyg lige på den symbolik.

… Verhoeven giver den gas, med andre ord. Ikke bare i sexscenerne mellem de kønne nonner Benedetta (Virginie Efira) og Bartolemea (Daphne Pakatia), der mere passer til nutidens pornoidealer end til fremstillingen af kvinder i 1600-tallet. Når Benedetta får udløsning, runger det i klostrets mure, så Verhoeven ikke lader nogen i tvivl om, at Benedetta modtager en åbenbaring.”

ANNONSE