Kopierede/fra hoften

Netflix-serie om to lesbiske sorte kvinder, der overvejer at få et barn; Foto: USA Today)

Journalist Kasper Lundberg anmelder en Netflix-serie om et lesbisk sort par, der overvejer at få et barn. Fra DR Online – ‘Alle skal se og elske den’: Ny sæson af hitserie er en af de mest rørende kærlighedshistorier længe.

“Det her er min mest personlige anbefaling længe. Jeg ønsker virkelig, at alle skal se ‘Master of None: Moments in Love’. Jeg tror, at man bliver et lidt større og smukkere menneske af at se den.Men jeg indrømmer, at jeg er ekstremt farvet af, at den trykker på cirka alle mine personlige præferencepunkter. …

De første billeder, der rammer én i ‘Moments in Love’ – efter et meget klassisk, filmisk titelkort i en smagfuld grøn farve – er et par naturbilleder af nogle træer. Tæt på og så lidt længere væk. Det er ikke de mest interessante træer i verden, men de er vældig, vældig ægte. Det samme gør sig gældende med menneskene. På de næste billeder ser vi et par på omkring de 30, der vågner i en seng.

I løbet af de næste tre afsnit får vi foldet deres parforhold roligt ud. Den ene er romanforfatter, der kæmper med den svære toer, den anden er indretningsarkitekt og føler, at hun har mistet sig selv lidt i livet uden for byen. Måske skulle man få et barn?

‘Master of None’ har hele tiden leget med perspektivskift, så selvom det på en måde er et brat skifte, så føles det ikke ude af trit med serien. I tidligere afsnit har vi for eksempel set (hørt) New York fra en døvs perspektiv og oplevet, hvordan en tur hjem fra byen opleves forskelligt for en mand og en kvinde.”

ANNONSE

Mest læst

De smarte smutter i Sverige