Nyt

Adel Kermiche fortalte rundt 200 medlemmer av en lukket chattegruppe om det forestående angrepet på kirken i byen der han bodde. Det er bladet  L`Express som har fått tilgang til chattene fra en politikilde. Hvis det stemmer er det en sikkerhetssvikt av de store.

Det var velkjent at Kermiche var en glødende jihadist, som to ganger hadde forsøkt å reise til Syria. Likevel var han kvitt fotlenken fire timer per dag. Han kunne også kommunisere fritt på nett uten at sikkerhetstjenestene fanget det opp. Utrolig.

«Hvis du vil reise på Shâm (verve deg til IS), er det ganske komplisert fordi grensene er stengt. Angrip derfor her», skriver terroristen før han går i detaljer om hvordan han har tenkt å utføre angrepet.

«Du tar en kniv, du går til en kirke, du lager et blodbad, vips. Du skjærer over to eller tre hoder og det er det. Ferdig.» , skriver Kermiche.

I loggen fra chatten annonserer han også at han har tenkt å videooverføre terrorangrepet til de andre på forumet. Dagen før angrepet skriver han at «store ting» skal skje, og ber «alle sine søstre og brødre» dele det som kommer.

Kermiche var inne på chattesiden to minutter etter at han og Abdel Malik P. var kommet inn i kirken.

Le Monde kan fortelle at de to ikke kjente hverandre på forhånd. Noen må ha koblet dem sammen.

Angrepet har videre forgreninger. Hva med de 200 medlmmene av chattegruppen som visste om det forestående angrepet, uten å foreta seg noe? De får høre at det skal skjæres av hoder i en kirke. Ringer det ingen klokker?

ANNONSE

normandie.terrorist.hostage

                                    Jihadistene tok nonner som gisler da de kom ut av kirken. De ble skutt av en skarpskytter.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/frankrike/l-express-planene-om-kirketerror-i-frankrike-ble-delt-paa-nettforum-foer-angrepet/a/23754041/

ANNONSE