Kommentar

Kulturkrigen bliver varmere i Kaukasus, hvor det muslimske Aserbajdsjan angriber det kristne Armenien. De kristne blev fordrevet fra Mellemøsten og Europa løftede ikke en finger. Det er mere optaget af at tugte Israel. Europa er svagt, og det er eliten der har gjort os svage. De lefler for islam. Den, der ønsker at overleve, må forstå, hvem der er ven og fjende.

Aserbajdsjan skyder nu ind i selve Armenien, ikke kun Nagorno-Karabakh, siger Ivar Dahl fra Helsinki-komiteen. De vil presse Armenien til at give dem en landkorridor til en enklave inde i Armenien, som de hævder. Men var Nagorno Karabakh ikke sådan en enklave for Armenien?

Armenien står alene. Allerede under den sidste krig viste Putin, at han ikke gav meget for forsvaret af Nagorno Karabakh og Armenien. De tyrkiske droner kunne skabe kaos, som de ville.

ANNONSE

Tusindårsgamle kirker og klostre i Nagorno Karabakh blev udsat for hærværk.

Europa er ligeglad, ligesom vi har været ligeglad med, at de kristne er blevet fordrevet fra Mellemøsten. Europæerne tror ikke, det gælder dem.

Men det gør det.

Yngste søn af den verdensberømte instruktør Costa Gavras, Romain Gavras, har lavet en film til Netflix: Athena. Athena er navnet på et distrikt i en fransk by, hvor der bor mange muslimer. En af dem bliver dræbt af politiet. Broderen arbejder i politiet. De unge mænd vil have hævn. Situationen eskalerer. Efter traileren at dømme er filmen en heroisering af de unge mænd med rødder i Mellemøsten og Maghreb-landene. Især for de unge fra Algeriet, Marokko og Tunesien har et opgør med Frankrig på egen jord sin egen sødme. De fortsætter krigen ved at erobre Frankrig. Alle franskmænd ved, at det er baggrunden, og Romain Gavas leger med scenarierne. Han har lavet et manuskript til borgerkrigen.

Politikerne forstår ikke alvoren.

I Martha’s Vineyard landede et fly med 50 illegale migranter, sendt af Floridas guvernør Ron diSantis. Han ville have denne beskyttede enklave af for det meste hvide liberale for at se, hvad resten af ​​Amerika er oppe imod. Ikke alene er grænsestaterne oversvømmet. (8.000 kommer på en dag.) Biden-regimet har systematisk transporteret illegale i nattens mulm og mørke til hele USA: New York, Tennessee, Florida, ingen steder er for langt væk. Men når en busladning ankommer til Chicago, Washington eller Martha’s Vineyard, går eliten amok.

Det, der begyndte som en gestus, har pludselig fået en stor politisk betydning på grund af elitens overreaktion. Californiens guvernør Gavin Newsom ønsker, at diSantis sigtes for kidnapning. Den berømte dokumentarist Ken Burns sidder på tv og siger, at “det var sådan, holocaust begyndte”.

Dette er woke i praksis. Det er, hvad den hollandske psykolog Mattias Desmet kalder ”mass formation psychosis” massepsykose. Her er et element af galskab, som er uden for pædagogisk rækkevidde. Og det inkluderer en stor del af USA’s liberale elite. De lever i deres egen boble.

Hvad er fællestræk her? Er der nogen? Vi ser nogle frontlinjer. Det kristne Europa gør fælles sag med Israel og Armenien. Historien bør være en advarsel, ikke kun for armeniere og jøder, men også for europæere.

Nogle europæere ønsker ikke at se sammenhængen. Nogle er på den anden side. De er imod Israel og kristendommen. De har indgået en alliance med islam. Biden-regimet har helt åbenlyst indgået en alliance med anti-amerikanske styrker. Regimet hader det oprindelige Amerika.

Vi hører fra Storbritannien, at det er de indfødte briter, der sørger over Elizabeth II’s bortgang. Samtidig sørger de over det land, de mister.

Men alt er ikke tabt. I USA er oppositionen så stærk, at Biden-regimet bliver provokeret til at opføre sig mere og mere som en junta. Vi er heller ikke svage, hvis vi tør være os selv.

Hvis ikke nu, hvornår så?

ANNONSE