Nyt

Gerningsstedet ved Vestergårdsskolen, Ormslevvej, Viby, 4. november 2021)

Det er skrevet utallige artikler om drabet på 18-årige Mads Arberg, men noget så simpelt som etniciteten på de fem anholdte, har vi endnu til gode at høre noget om. Forskellige steder på Facebook hævdes det, at gerningsmændene var ‘pæredanske’. En Daniel skriver eksempelvis, at de er ‘født i Danmark’ og derfor ‘danskere’, men opholdstilladelse eller dansk indfødsret gør ingen dansk.

Området omkring Viby Torv er islamiseret, og jeg har flere gange set indvandrere med bandeopførsel ved Circle K, et stenkast fra gerningsstedet. Set herfra er det udlændinge, indtil der kommer konkrete informationer frem, der modsiger arbejdstesen. Jeg følger sagen til dørs, uanset hvad. Sandheden er et mål i sig selv.

Der er fem sigtede i sagen, fire anholdte. Mest konkret var et par retsreportager omhandlende Grundlovsforhøret af de to første anholdte, begge 19-årige mænd.

“Den ene sigtede, en høj fyr med sort, kort hår, kommer ind i lokalet med et blåt sæt tøj på, der minder om personalets tøj på en skadestue. Grædende finder han sin plads ved siden af sin forsvarsadvokat. Den anden sigtede, en lav fyr med sort skæg og tykt, sort hår har røde øjne, da han kommer ind i lokalet i samme blå sæt tøj.” (Lokalavisen, 1. november 2021)

“Følelserne sad uden på Kriminalforsorgens blå fangedragt hos en høj og slank ung mand, da han mandag eftermiddag blev ført ind i et retslokale i stueetagen i domhuset i Aarhus. … Scenariet udspillede sig forud for det grundlovsforhør, hvor han og en jævnaldrende mand med sort hår og kraftigt fuldskæg blev fremstillet og sigtet for i forening at have dræbt en 18-årig mand med adskillige knivstik i tidsrummet mellem klokken 20.21 og 21.11 søndag aften i Viby ved Aarhus. Manden med det kraftige fuldskæg virkede mere fattet….” (Ekstra Bladet, 2. november 2021)

Omtale af sigtede…

Den 19-årige mørkhårede mand nægter sig skyldig i drab, men han erkender vold med døden til følge.” (BT, . 3. november 2021)

“I onsdagens grundlovsforhør var der lejlighed til kortvarigt at se den sigtede i retssalen, inden dørene blev lukket, en forholdsvis høj, tynd mand med krøllet hår.” (Århus Stiftstidende, 3. november 2021)

“Iført et rødt Nike-joggingsæt og hvide sneakers med røde striber gik en spinkel mand søgende, usikker på, hvor han skulle sætte sig, torsdag kl. 10.30 ind i retssal 3 ved Retten i Aarhus.” (JP Aarhus, 5. november 2021)

 

ANNONSE