Nyt

Der dukker løbende nyt op om onsdagens terror-anholdelser, og anholdelsen af en terrormistænkt på en gård i Munkebo er en historie i sig selv. Først vidste gårdejeren intet om noget, men senere indrømmede han, at den anholdte var hans svigersøn, en 29-årig mand fra Gambia, der kom til Danmark for seks år siden. Datteren var i medierne for ti år siden, da hun havde fundet et smuthul i reglerne der gjorde det muligt for hende at at få familiesammenført sin daværende ugandiske mand. Privat er hun socialrådgiver i Odense Kommune, sågar i ‘Integrationsenheden’. Den ugandiske eks-mand bor nu i Vejle.

“Han er en stille og rolig fyr; en genert fyr, som altid har talt godt med dem, som han kender. Og så er han en familiemand, som er mega god med sine børn – og vores børn.” (Nær ven til 29-årige ‘DK’, TV2 Fyn, 12. december 2019)

Diverse.

“De tre, der sigtes for at fremstille bomber, er to mænd på 21 år, som er mellemøstlige af udseende og en kvinde på 38 år. Kvinden var iført niqab og handsker… De fem, der sigtes for at have fremskaffet sig pistoler, er i alderen 19 til 28 år. Der er tale om en 26-årig mand iklædt ternet skjorte, en 25-årig mand iklædt sort trøje og sort vest samt en kvinde på 28 år, der bar en sort klædedragt og sort slør. De resterende to var en mand på 19 år med langt skæg og stribet polotrøje og en 24-årig mand med halvlangt krøllet hår…” (TV2, 12. december 2019)

“Sigtelsen mod de tre vedrører to perioder. Først skal de i månederne op til 18. april i år have forsøgt at skaffe sprængstoffer og komponenter til TATP, som også kendes som ‘Satans mor’. Forsøget skal være fortsat i en ny periode fra 4. oktober og frem til anholdelsen onsdag.” (Fyens.dk, 12. december 2019)

“En af de sigtede i den omfattende terrorsag har ifølge DR Nyheders oplysninger tæt forbindelse til kendte danske syrienkrigere. Den unge mand, der er i 20’erne, blev anholdt under politiets aktion i går. Han er i dag blevet sigtet for at have forsøgt at finansiere og købe pistoler, lyddæmpere og ammunition for at begå terror på et ukendt sted i Danmark eller udlandet. Han er netop blevet fremstillet i grundlovsforhør sammen med fire andre. Her fremtrådte han smilende med mørkt fuldskæg… Ifølge DR Nyheders oplysninger har han tidligere været en del af den islamistiske gruppe Milatu Ibrahim.” (DR, 12. december 2019)

“Manden, som TV 2 har talt med, ønsker at være anonym af hensyn til sin families sikkerhed. … Datterens værelse blev ransaget, hun blev lagt i håndjern og derefter kørt væk af politiet. Selvom han undrer sig over politiets voldsomme fremfærd, vidste han godt, at hans datter kom i kredse med en meget konservativ fortolkning af islam. … Han mener, at datteren mødte sin mand i et religiøst miljø i en moske på Nørrebro i København, hvor datteren er kommet igennem flere år. – Hun er blevet hjernevasket. Det er en lukket gruppe, der er meget fanatisk, og der er mange piger, som kommer der. Her finder flere af dem mænd, som de bliver gift med. De accepterer ikke andre grupper, og de må ikke have andre venner.” (TV2, 12. december 2019)

“Kvinden har boet her i et halvt års tid, og hun formentligt i den periode er konverteret til Islam. ‘Da hun flyttede herud, der var hun ikke muslim – det kan jeg sige med sikkerhed, det var hun ikke. Det er så noget hun er blevet efterfølgende’.” (TV Midtvest, 12. december 2019)

ANNONSE