Kunstbilde

Eilert Adelsteen Normann (1848-1918).
Olje på lerret, 132 x 224 cm, privateie.

Adelsteen Normann ble født på Vågøya i den daværende Bodin kommune (nå Bodø) der hans far var handelsmann. Men i København, dit han reiste for opplæring, bestemte han seg for å bli maler. Han kom inn ved akademiet i Düsseldorf, der han var elev fra 1869 til 1872. Han ble sterkt preget av tradisjonen etter Hans Gude. Han slo seg ned i Tyskland, fra 1887 i Berlin, men tilbrakte somrene i Norge, der han konsentrerte seg spesielt om motiver nordfra. Det bør nevnes at det var han som i 1892, i egenskap av jurymedlem i Berliner Kunstverein, inviterte Edvard Munch til å stille ut der. En utstilling som vakte en del oppsikt, for å si det forsiktig.

Bildet går under hammeren hos Grev Wedels Plass Auksjoner den 24. november i år, og prisantydningen er NOK 200-300 000.

GWPAs nettsider finner vi flere utmerkede gjengivelser av Normanns bilder, først og fremst norske landskap, men også noen bymotiver fra Tyskland.

ANNONSE

Læs også

Mest læst

Læs også