Nyt

Ansporet af udviklingen i Afghanistan skriver flere medier om velintegrerede indvandrere. Det er for eksempel Kristeligt Dagblad, der portrætterer syriske Ali Bako, der er blevet en nyt menneske efter et ophold på en efterskole. Kulturforskellener som regel ‘ikke så store’, og det er ’sundt for et efterskolehold at møde unge fra forskellige miljøer’, da det udbreder ‘rummelighed og imødekommenhed’.

Det er ikke første gang Ali Bako er blevet brugt som succeshistorie, og sidst nævnte jeg hans lillebror Mohammed Bako, der er dømt for voldtægt mod en 16-årig dansk pige fra hans skole. Her en omtale fra Sjællandske Nyheder(2019), der fortæller om en af de gange hvor kulturforskellene vitterligt var store.

“En 17-årig dreng fra Kalundborg blev mandag idømt et år og tre måneders fængsel for et voldtægtsforsøg, begået i et grønt område nær Ulshøjvej i Kalundborg den 21. marts i år. …

De to unge kendte hinanden løst fra skolen, hvor de gik i parallelklasse med hinanden. Begge havde deltaget i en fest, og på vej hjem havde de fulgtes med en gruppe af andre elever fra skolen. På et tidspunkt var det imidlertid kun den 17-årige og pigen som var tilbage. Parret gik over et grønt område ved Ulshøjvej. Her skulle den 17-årige ifølge anklageskriftet have skubbet pigen omkuld på jorden, have fastholdt hende og befølt hende i skridtet, mens han sagde ‘jeg vil kneppe dig’.

– Han ønskede at have sex med hende mod hendes vilje. …, sagde anklager Anders Dohn.”

ANNONSE