Kopierede/fra hoften

Jeg har tidligere blogget om Politiradio på Radio24syv, der blandt andet den tidligere politimand Sebastian Rickelsen som vært. Sideløbende er han medvært på podcasten ‘Myrdet’, omhandlende historiske massemordere. I indledningen af et afsnit fortalte Rickelsen, om hvordan han som ung betjent blev sendt ud til et lukket byggemarked, hvor han mødte en ilde tilredt kvinde Hun havde blandt andet fået skåret en finger af. Via Lytbar.dk.

Sebastian Rickelsen: … som relativt nystartet betjent, der blev jeg kaldt i Sydhavnen, her i København til sådan en trævarelast en aften hvor der var lukket. Der var gået en indbrudsalarm. Og det var sådan en helt standard procedure, en lidt kedelig opgave. … Der sidder en skikkelse på gulvet. Det er lidt underligt, vi går derhen, og begynder at lyse med lommelygter. Det er bare underligt. Det bliver mere og mere som noget der er taget ud af en horrorfilm, for der sidder rent faktisk en pige. En ung pige, som er totalt mishandlet. Det var et sindssygt syn – jeg kan faktisk huske det, det sidder sådan indprentet i mit hoved. Hun har fået barberet sit hår af – kan du huske fra sløjd, da vi gik i folkeskolen, der var sådan nogle små brændere, så man kunne skrive sit navn. De kunne også bruges til noget andet. Der var sådan set ikke en centimer på hendes krop som ikke var brændt med denne her. Over det hele, og hendes øjne var helt røde, fordi hun var forsøgt kvalt mange gange. Så hun har simpelthen blodsprængninger i begge øjne. Og, for at det ikke er løgn, så var hendes ene finger skåret af. Hun sad totalt smadret… Hun var holdt fange af sin ekskæreste i et skur ude i Sydhavnen. Ude i Bådmandsgade. Det var hun ni dage fanget. Han havde så tortureret hende af den ene eller anden grund, noget kærestesorger eller et eller andet.

… den unge mand, der var 19 år på det her tidspunkt. … de var skidebange for den her gut her… Da jeg så så den her gut, der så jeg en helt normal dreng, som lignede… en hvilken som helst person.

En helt normal dreng, lød det fra journalist Sebastian Rickelsen. Herunder Jyllands-Postens portræt af den dømte jordanske palæstinenser Jakob Abu-Setta.

En dengang 19-årig dansk pige blev igennem omkring ét år udsat for en lang række rædsler, som kulminerede med ni døgn i et skur i Københavns Sydhavn i november 2007. Hendes daværende kæreste, den danskfødte jordanske palæstinenser Jakob Abu-Setta, blev torsdag idømt en forvaringsdom for mishandlingen. …

De to mødte hinanden i Køge, da de begge var 16 år. Her blev den i dag 21-årige pige bemærket flakke rundt på må og få, med lavt selvværd. Hun mødte den besnærende og veltalende danskfødte jordanske palæstinenser, som var en af de hårde drenge, og samværet med ham gav hende en plads i hierakiet blandt de utilpassede unge i byen.

Jakob Abu-Setta har seks brødre og en lillesøster. Familien kom til Danmark i slutningen af 1980’erne.

Tidligt fik han problemer i skolen. Jakob Abu-Setta blev smidt ud af forskellige skoler, og i 6. klasse endte det med, at ingen skoler kunne rumme den uregerlige elev. Derfor kan han ikke læse og skrive i dag.

‘Jeg har slået og pisket hende enkelte gange, fordi jeg har været på stoffer, og fordi hun har været meget utro,’ sagde han i retten.”

Jakob Abu-Setta blev i september 2009 dømt til forvaring på ubestemt tid.

Landsretten idømte 3. december 2009 den 21-årige Jakob Abu-Setta forvaring på ubestemt tid.

Den dom fik han, fordi han i ugevis havde mishandlet en 19-årig kvinde i et skur i Københavns Sydhaven.

Jakob Abu-Setta holdt pigen fanget i ni dage i efteråret 2007, hvor han voldtog, mishandlede og sultede hende. Han havde tidligere tvunget en kammerat til at klippe pigens finger af og spise den.

Mishandlingen stod på fra august 2006 og kulminerede med indespærringen i skuret i Sydhavnen i november 2007, hvor kvinden efter ni dage fik held til at flygte.

Kvinden havde efter den lange mishandling blandt andet 3. gradsforbrændinger, fået ødelagt sit kredsløb, brud på kæbe, kindben og næsen og skal under langvarig behandling for psykiske og fysiske skader.

Ud fra det idømte landsretten Jakob Abu-Setta forvaring på ubestemt tid.

ANNONSE