Nyt

Clockwork Orange (1971)

Forleden kunne BT berette, at de udsatte i Sydhavnen består af tre grupperinger: ‘danskere, grønlændere og somaliere’. Her en historie fra Berlingske, der fortæller at ‘en gruppe unge’ chikanerer hjemløse på Christianshavns Torv. Lederen skulle angibeligt være ‘en hvid dreng’, men i hjemløse-avisen ‘Hus forbi’ fortæller samme kilde, at de her knægte ‘råber ondskabsfuldheder efter grønlændere på torvet’. I en nylig artikel hos BT, fortæller ‘Martin’, at han kom i clinch med gruppens leder, og blandt andet blev kaldt ‘fucking racist’ af ‘drengegruppen’. De ‘ledte efter en konflikt’, supplerer han.

Underklassen er multikulturens første ofre på gadeniveau, men i den overordnede kulturkamp er sandheden den første. Halve sandheder set på Beringske.dk – Chikaneret i månedsvis: ‘Drengene skubber de hjemløse, tager deres ting og slår flasker ud af hånden på dem’ (kræver login).

‘Drenge chikanerer hjemløse,’ hedder overskriften. Hus Forbi-sælger Daniel Høybye fortæller til avisen, at 10-15 drenge efterlod ham med en rift i hovedet og en hævet læbe, mens en ældre dame med rollator fik kastet en pizzabakke efter sig.

Ligesom journalisten fra Hus Forbi talte B.T. for knap en uge siden også med Daniel Høybye. Knægtene havde husket ham, sparket ham over knæet og stukket halen mellem benene.

‘Og siden har de været der masser af gange. Jeg kender en anden, der er blevet overfaldet på cyklen, hvor de også sparkede ham overalt,’ sagde Daniel Høybye til B.T. …

På torvet bag Christianshavns Pølsevogn sidder en ældre herre, Peter Hansen. Han vil til gengæld gerne tale om ballademagerne.

‘Ham den hvide dreng, der råber, er lederen,’ siger han…

‘Drengene skubber de hjemløse, tager deres ting og slår flasker ud af hånden på dem,’ fortæller han og fortsætter:

‘De siger også alle mulige grimme ting til dem. Ord som ‘luder’ og ‘nasser’, eksempelvis.’”

“- De er bare nogle unge knægte, men de er skræmmende i flok. … Første gang står jeg og sælger aviser ved Brugsen. De her knægte står og råber ondskabsfuldheder efter grønlændere på torvet, og folk på vej ind og ud af Brugsen, fortæller han.” (Daniel Høybye til ‘Hus forbi’, januar 2020)

“Der var fire-fem indvandrerdrenge, som stod og rodede i mine lommer. Jeg havde desværre lige hævet min kontanthjælp på 7000 kroner, og dem løb de med. Jeg hev fat i en af dem, men det kostede mit et blåt øje, fortæller Morten.” (Hus Forbi, januar 2020, ‘Hus forbi-sælger rullet på Rådhuspladsen’)

ANNONSE