Kommentar

 

Det er Vestens hus som er forfaldent

Da Saigon faldt, var den amerikanske forsvarschef ikke mere optaget af “white rage” på hjemmebanen end af Vietcong. Amerika var splittet, men blev ikke revet i stumper og stykker af elitens fokus på kritisk raceteori, reformer som vil transformere styreformen og gøre USA til en et-partistat og enorme underskud, som truer med at gøre USA til en forgældet nation.

Når Afghanistan falder, er det kun den halve historie. Invasionen i det sydlige USA er mere alvorlig, fordi den er villet af Washington.

De 211.000, som blev fanget op i juli, er bare en tredjedel af det virkelige antal, to af tre slipper væk. Dette er våbenføre mænd fra lande over hele kloden, som ikke testes. En reportage fra Mexico fortalte at 60.000 migranter fra hele verden har samlet sig i en by i syd. Der har de fortrængt lokale, stillet deres boder op udenfor mexicanernes og forlanger at handlende skal købe af dem først. De har overtaget boligblokke med 200 lejligheder og smidt beboerne ud. Reelt er det banden MS13. Mange af migranterne kommer fra Haiti. De må gennem ti lande før de kan komme til Mexico. Mange tjener mange penge på dem.

Migranterne testes ikke, de har gonorré, syfilis, aids. Ingen bliver testet for corona-varianter. Samtidig bliver amerikanske børn tvunget til at lade sig vaccinere og bære mundbind på skolen. Deres hoveder proppes med kritisk raceteori.

ANNONSE

Imens er inflationen skudt i vejret og var på over 5 procent i juli. Det er som en stor lønnedgang for almindelige mennesker.

Biden vil tvangselektrificere bilparken. Mere tvang. Amerikanerne har aldrig oplevet så meget tvang.

Europæerne kritiserer ikke Biden. De indser at Demokraterne er blevet socialister som dem. De kommer for sent til at mærke at uden Amerika som modvægt til deres egen dominerende offentlige sektor, vil balancen tippe. Amerika er ikke længere det liberale demokrati, det var engang. Når vore medier holder sig til det som var, er det fordi det passer dem at tvangsfodre publikum med løgne.

Invasionen er det mest alvorlige. To millioner bare i år. Føderale myndigheder transporterer dem rundt i USA, uden at delstaterne ved hvem det er, som kommer til dem.

Kriminaliteten eksploderer.

Biden har været en katastrofe på alle områder. Det er ikke muligt at lodde hvor dybt han kan synke.

I denne situation, med opløsning på hjemmebane, er det at Kabul falder. Biden er på Camp David. George Packer skriver i the Atlantic at hans navn vil blive skrevet med vanære for al fremtid. Han svigtede alle de afghanere, som havde hjulpet amerikanerne. Biden personlig har givet dem en kold skulder. De blev spist af med halvkvædede viser. Da det begyndte at brænde under fødderne på afghanerne, var det for sent for mange. Det kan Biden ikke skyde skylden på Trump for. Det var hans egen fejl.

Vi skal få at se, at den islamiske verden tager hævn tyve år efter 9/11. Skadefryden over at den amerikanske mastodont måtte flygte over hals og hoved er udbredt, også blandt muslimer i Vesten. Hvis venstresiden havde sund fornuft ville den have forstået at dette er et dårligt varsel. Muslimerne i Vesten opfatter sig først og fremmest som muslimer, ikke som medborgere. De kommer til at blive mere krævende og selvbevidste. NGO’erne kommer til at lægge pres på politikerne om at hente flere til Europa.

Generaler og politikere, der ser katastrofen, ville gå ind igen og rydde op. General David Petraeus ville det og Republikaneren Tom Cotton. Også blandt konservative i Storbritannien var der nogen som ville at Storbritannien skulle ”go it alone”.

De skønner ikke at det er ovre. Noget er uigenkaldelig tabt.

Vil vore politikere og medier klare at få rigtig lærdom ud af det, eller vil de forvandle også dette nederlag til selvbebrejdelser og skyldfølelse?  Det var “vor fejl” fordi vi troede vi kunne forvandle Afghanistan til et demokrati.

Nej, det var ikke vor fejl, det var deres. Det var afghanerne som ikke ville have forandringer. Eller ikke ville nok.

Nu får de et gensyn med Taliban. Det siges at frontlinjen er fuld af jihadister udefra. Taliban har langt mere at spille på denne gang end da bare tre lande anerkendte dem.

Vestlig elite kan ikke få ind i hovedet, at ikke alle mennesker vil det samme som dem. De forstår ikke at nogen anser sig for at være bedre end dem. Fremdeles behandler eliten i Vesten muslimer som svage. Almindelige mennesker har for længst indset noget andet.

Afghanistan handler om afghanernes modstand mod forandring og vestlig svaghed.

Nederlaget bliver en del af krisen på hjemmebanen, særlig i USA. Den siddende, politiske klasse ser ud til at være ude af stand til at ændre sig. Der behøves nye politikere, nye medier, nye ledere.

Vi har dårlig tid, men der findes opløftende tegn, som cyber-seminaret Mike Lindell holdt i Sioux Fall sidste uge. Der er langsomt ved at bygge sig en 3. november-bevægelse op.

Den har måttet tåle meget modgang. Det har gjort deltagerne seje.

Der var repræsentanter for alle 50 delstater på symposiet. Som om det var en konstitutionel forsamling.

 

ANNONSE