Kommentar

Taleban-krigere iført amerikanske uniformer og med amerikanske våben og køretøj.

Biden -administrationens katastrofale evakuering af Afghanistan nåede sit foreløbige lavpunkt torsdag, da 12 amerikanske soldater blev dræbt. Der er en direkte linje fra Bidens blanding af arrogance, ligegyldighed og inkompetence til eksplosionen udenfor lufthavnen. Når hans generaler taler, tror du ikke dine egne ører: General McKenzie, chef for Centralkommandoen, sagde, at Pentagon samarbejder med Taleban om sikkerheden. Hvor var sikkerheden torsdag?

Hvem ved deres fulde fem vil sige, at de samarbejder med Taliban om sikkerhed? Ikke nok med det: Biden -administrationen har givet Taliban lister over amerikanske borgere, som de skal lade slippe gennem spærringerne. De stoler på Taleban. Chefen for Afghanistan mener, at de er ansvarlige, og han siger dette, efter at selvmordsbomberen sprængte sig selv i luften og dræbte hans soldater. Eller er det hans?

Troede Biden -administrationen på, at Taleban havde kontrollen i området? Hvis du så udenfor lufthavnen – eller endda inde på landingsbanen – ville du se, at dette ikke var tilfældet. Opfører Taleban sig, som om de bekymrer sig om amerikanske liv? Hvis de gjorde det, ville amerikanske borgere være ude nu. Men de er blevet stoppet, trakasseret, chikaneret og måttet stå i kø med tusinder af mennesker, der vil ud af landet, uden nogen form for sikkerhedsscreening. Sådan lader du det ske, hvis du vil lade kaos gøre jobbet umuligt for dem indenfor. Taleban har ikke skudt nogen foran verdenspressen, men de har gjort forholdene uudholdelige. Dette er, hvad vi kan se efter at have set vanviddet stå på i 12 dage. Det kunne have været anderledes.

ANNONSE

Men Biden -administrationen har troet, at Taleban er troværdig. At det er muligt at samarbejde med dem. Det er, som om de har glemt, hvad der skete for tyve år siden.

Det siger meget om tankegangen hos de borgerligt liberale, der nu er holdt op med at være liberale og borgerlige. De er gået til venstre og er blevet woke. Lederen af ​​Peace Research Institute i Norge, Kristian Berg Harpviken, mener, at Taleban forsøgte at forhindre 11. september. Det er lige så latterligt som at lægge sin sikkerhed i Talebans hænder. Hvis Taliban overhovedet havde været optaget af amerikanernes og deres egne borgeres sikkerhed, ville de have opsat sluser til kontrol og flere kontrolringe udenom, så der ikke ville kunne komme en selvmordsbomber nær lufthavnen.

Men de er ligeglade. Om en selvmordsbomber blev sprængt med vilje eller af ligegyldighed er umuligt at sige. Taleban er en milits, ikke en hær. De er opdelt i forskellige netværk. Den ansvarlige for Kabul er blandt de mest radikale, Haqqani -netværket.

De deler alle sharia og drømmen om at etablere kalifatet på jorden. Amerikanske liv er ligegyldige.

Obama valgte aktivt at nedtone det islamistiske aspekt i krigen mod terror. En af de første ting, han gjorde, var at afskaffe begrebet islamistisk i forbindelse med terror. Manualer og lærebøger blev renset for henvisninger til islam. Det samme er sket med det danske politi. Nu skulle islam integreres, og det ville være en fornærmelse at antyde, at det var noget ved religionen, der skabte terror.

Denne udvikling er kommet langt i hele Vesten, og den er sket på bare tyve år. Vi har nedlagt forsvaret for vores demokrati. For at udfylde det hul, som patriotisme og patriotisme efterlader, har vi importeret en kønsideologi fra USA. Prideoptog er blevet en del af militæret.

Det er dødsdømte nationer, der vælger en sådan vej.

Det er heller ikke udtryk for en dekadence blandt almindelige mennesker. Det er eliten, der er ved at rådne op. Det er kultureliten, underviserne og medierne, der er begejstrede for woke og synes, det er sjovt med transseksuelle.

Det er dem, der er syge. De fremmer denne ideologi i alle sammenhænge. I USA bruger de obligatorisk vaccination som et middel til at rense militæret for patrioter. I lang tid var det for Trump -sympatier.

USA er nu i en kamp for overlevelse, og den værste fjende sidder i Det Hvide Hus.

Biden kunne have fulgt Trumps plan, der indebar, at USA skulle være ude af Afghanistan inden den 1. maj. I stedet skrottede han den og ventede, indtil Taliban i sommermånederne fik tre måneders forspring. Han vidste, hvad han gjorde.

Han trak soldaterne hjem og efterlod de civile tilbage. Derfor måtte han sætte 7.000 soldater ind igen. Tre gange flere end dem, der er tilbage.

Under evakueringen har Washington prioriteret afghanere frem for sine egne borgere. Afghanere bliver fløjet ind i flokke af titusinder og spredt over hele USA. Selv nu, i krisetider, vælger Biden -administrationen at fortsætte sine bestræbelser på at udvande Amerika med en kultur, der er skabt til at skabe problemer.

Normalt ville et selvmordsangreb udløse sammenhold i USA. Men ikke nu. På otte måneder har Biden formået at splitte og ødelægge så meget i USA, at eksplosionen bliver en illustration på hans politik: Katastrofe fra begyndelsen af.

Vi har ikke set enden endnu.

 

 

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Læs også

Læs også