Kopierede/fra hoften

Lene Malacinski har talt med flere venstreradikale til artiklen, og det siger alt at Pelle Dragsted lyder som den mest fornuftige. For Per Bregengaard er Omar el-Hussein ikke en ‘islamist’, og for Helge Ratzer var motivet for drabet på Dan Uzan ikke antisemitisme. Glimrende artikel af Lene Malacinski i Weekendavisen, der retter fokus på et emne jeg har blogget om flere gange – Fakler i mørket.

“I danske byer bliver nazisternes forføgelse af jøder mindet med fakkeloptog, taler og slagord hvert år den 9. november. ‘Aldrig mere en Krystalnat,’lyder overskriften på flere begivenheder arrangeret af Enhedslisten. Men hvor meget fylder de aktuelle trusler mod danske jøder egentlig i den slags markeringer?

Det spørgsmål kaster Rasmus Stoklund, Socialdemokratiets integrationsordfører, ind i en verserende debat om venstrefløjens forhold til antisemitisme. Stoklund henviser til nogle af de programbeskrivelser og invitationer, som er tilgængelige på nettet for de årlige begivenheder. I programmet for ‘Aldrig mere en Krystalnat’ i Aarhus i 2019 nævnes ordet antisemitisme eksempelvis slet ikke.

‘Nej til racisme, fascisme, islamofobi og diskrimination,’ lyder det i programmet, der også tæller slagord som ‘Nej til udvisninger’, ‘Nej til burka- og niqabforbud’, ‘Luk Kjærshovedgaard og Sjælsmark’ og ‘Væk med alle fattigdomsydelser’.

Hverken drabet på synagogevagten Dan Uzan i 2015 eller politibevogtningen foran Carolineskolen nævnes som aktuelle eksempler på antisemitisme, og det får Rasmus Stoklunds alarmklokker til at ringe:

‘Det er prisværdigt, at Enhedslisten er med til at arrangere begivenheder på Krystalnatten, men ofte handler de om alt muligt andet end antisemitisme. De bruger Krystalnatten til at føre deres egen udlændingepolitiske kamp. Men selv Enhedslisten må kunne erkende, at et niqabforbud ikke er begyndelsen på et nyt holocaust,’ siger Rasmus Stoklund.

[…]

Angrebet i København mod Krudttønden og senere synagogen i Krystalgade fandt sted i 2015. Senere samme år handlede den politiske dagsorden om de mange flygtninge, der vandrede ind i Danmark, og det er også dem, der omtales i Enhedslistens markering af Krystalnatten på Blågårds Plads samme år.

‘I København ved vi, at ingen flygter for sjov, og vi ved, at intet menneske er illegalt. Men i en tid hvor højrefløjen igen opruster, er vi nødt til at gentage det. Gentage, at vi altid vil dele vores land med folk på flugt,’ står der blandt andet i programmet.

Det er dermed højrefløjen, der udpeges som fjenden, selv om drabene syv måneder forinden blev begået af Omar el-Hussein, der svor troskab til Islamisk Stat, inden han blev skudt af politiet.”

 

ANNONSE