Kopierede/fra hoften

Den første EM-historie jeg hørte i bilradioen i mandags, omhandlede ikke resultatet af EM-finalen. Nej, tophistorien var racistiske kommentarer til tre mørklødede engelske spillere. Det er da træls for de pågældende, men alle der brænder straffespark i en EM-finale vil få kniven online. Jeg bemærker i øvrigt, at en stor del af hadet kommer fra folk der hedder Rashed, Malik, Mehrab og lignende. Fremtiden er mere af det samme.

Som altid med de her racisme-historier, så bliver de malket ud i det ekstreme. Herunder en DR-opfølgning baseret på et kritisk tweet fra en relativ upåagtet engelsk forsvarsspiller. Vinklen er vanvittig. Fra DR.dk – Engelsk landsholdsspiller langer ud efter minister: ‘Du har hældt benzin på bålet’.

“Efter nederlaget i straffesparkskonkurrence til Italien i EM-finalen i herrefodbold er flere af de engelske landsholdsspillere blevet oversvømmet med racistiske tilsvininger på sociale medier. …

En af dem, der har udtrykt sin støtte til landsholdsspillerne, er Priti Patel, der er Englands indenrigsminister. På Twitter tog hun afstand fra racismen. … Men den engelske forsvarsspiller Tyrone Mings var hurtig med et modsvar. Han mener ikke, at indenrigsministeren på den måde kan tage afstand fra racismen, når hun ‘har hældt benzin på bålet’.

Med det henviser han til, at Priti Patel i begyndelsen af EM-turneringen ikke ville tage afstand fra, at flere fans buh’ede af de engelske landsholdsspillere, når de inden kampen knælede i en anti-racistisk gestus. …

– Jeg støtter ikke folk, der deltager i den slags symbolpolitik, sagde Priti Patel til GBNews.”

ANNONSE